PERLE BAC 2013 de la limba romana: "Nici nu stiti ce probleme am acasa"

02-07-2013 15:08


PERLE BAC 2013. Pentru unii dintre elevii care au dat bacul la romana anul acesta, ghilimele sunt puse ca sa "stii tu, ca cititor, ca n-a zis asta autorul", iar "rolul verbelor, la imperfect, este ca sa ne arate ca lumea asta chiar e imperfecta".

PERLE BAC 2013 - Si "nu putem avea imagini poetice, pentru ca textul nu e cu fotografii".

BACALAUREAT 2013. Subiecte si barem la matematica. Calculeaza-ti nota

BACALAUREAT 2013. Subiecte si barem la istorie. Calculeaza-ti nota

Nici macar cu ajutorul unei melodii pe intelesul tuturor, "Ma-ta are cratima", unii elevi nu i-au aflat sensul. Ei cred ca "rolul cratimei este de a ajuta, a usura deplasarea, mersul pe jos..."

La cerinta "Prezinta rolul verbelor la timpul imperfect din textul dat ...", unul dintre raspunsuri l-ar lasa fara cuvinte pe orice profesor de limba romana.

"Rolul verbelor la imperfect e sa ne arate ca lumea asta chiar e imperfecta, poti sa faci tu bine cat poti, sa te duci la biserica, sa-ti faci temele, sa nu minti si tot te calca masina sau faci cancer."

PERLE BAC 2013 - Examenul, dialog "de cartier"

Altii au confundat cel mai important examen din cei 12 ani de scoala cu o conversatie cu amicii din cartier.

"Tipul de perspectiva narativa in Accidentul este una foarte foarte nasoala, daca-mi permiteti sa spun mai modern. Ce accident are o perspectiva vesela?"

"Eu am tot comentat doua pagini si ce vroiati aproape tot, numai tropi nu stiu ce este. Poate e gresit subiectul."

Subiectul nu a fost unul gresit, doar elevii au venit nepregatiti.
Iata ca unul dintre ei, care dupa felul in care scrie, a stat mai degraba anul acesta pe site-urile de socializare decat la scoala, mizeaza pe mila profesorilor si chiar indrazneste sa cerseasca o nota de trecere: "Va rog eu sa-mi DATZI cinci, am probleme acasa nici nu VRETZI sa SHTITZI. FACETZIMI un bine sint amarat."

Dincolo de zambetele pe care le stranesc, toate aceste PERLE de la BAC 2013 ar trebui sa le provoace mai degraba plansul autorilor, care asteapta acum rezultatele.

VIDEO PROTVPLUS.RO