Marturiile unui fost elev la Liceul Dimitrie Bolintineanu. "Raspunsurile erau scoase la imprimanta"

Ultima actualizare: 05-07-2013 06:14
directoare Bolintineanu

Liceul Bolintineanu din Capitala avea intre elevi reputatia unuia unde Bacalaureatul nu reprezenta o problema. Unul dintre fostii absolventi a dezvaluit in exclusivitate pentru StirileProTV.ro cum se desfasura examenul de fapt.

In teorie, judecand dupa rezultate, ai putea spune ca liceul Bolintineanu era unul dintre cele mai bune din Capitala. Promovabilitatea anuala de peste 90% a atras atentia multora, iar elevii stiau foarte bine ce se intampla la BAC.

"La proba orala, directoarea statea mereu in clasa. La sfarsit, daca nu te multumea nota de pe carnetel, o modifica ea fara nicio problema", a povestit unul dintre fostii elevi, sub protectia anonimatului.

Citeste si: Anchetatorii au gasit fituici la mai multi elevi de la Liceul "Bolintineanu". Directoarea a fost retinuta

Proba scrisa se transforma doar intr-un exercitiu de caligrafie. "Dupa ce se aflau subiectele, erau rezolvate, iar raspunsurile erau scoase la imprimanta si impartite tuturor. Profesorul de religie era cel care venea la fiecare dintre noi".

Cei care nu voiau sa colaboreze erau rapid inlocuiti. "In prima zi, intr-una din clase, au fost 2 intr-o comisie care nici n-au vrut sa auda de asa ceva. A doua zi au zburat".

Cand vine vorba de bani, sumele vehiculate variaza, dar mereu se vorbeste doar de euro. "In principiu plateai intre 500 si 800 de euro, unii ajungeau si la 1.000 de euro. Probabil ca se strangeau cateva zeci de mii la fiecare examen, care se imparteau insa intre foarte multi. Pe langa banii astia, in clase se mai strangeau cate 50-70 de lei de om pentru profesorii din comisie", mai precizeaza sursa noastra.

Citeste si: In urma cu 10 ani, directoarea liceului era filmata in timp ce isi dezbraca elevii la Bal

Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, Costica Varzaru, care a fost audiata de procurori la Politia Capitalei, fiind suspectata de fapte de coruptie, a fost retinuta, iar marti ar urma sa fie dusa la instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Ce spun sursele judiciare

Aproximativ 20 la suta dintre candidatii care sustin examenul de bacalaureat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" ar fi dat intre 300 si 600 de euro pentru examene, au declarat marti, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, ca sa poata avea in sala supraveghetori permisivi, care sa le permita sa copieze sau sa le spuna rezolvarile la subiecte, unii dintre elevi au dat intre 300 si 600 de euro.

Din totalul candidatilor care sustin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", 20 la suta ar fi dat aceste sume de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!