Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii își amână vacanțele din cauza temerilor legate de atentate. Care sunt destinațiile care pierd turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amenințările cu bombă din marile orașe din Europa, precum Paris sau Bruxelles, i-au făcut pe români să-și pună vacanțele „pe pauză”.  

Mai multe aeroporturi din Franța au fost evacuate temporar, ceea ce a condus la anularea a peste 100 de zboruri şi la nenumărate întârzieri.

Însă cei care vor să iasă din țară se reorientează spre destinații exotice. Mulți dintre ei nu se tem să aleagă țările vecine cu Israelul.

Răzvan ar trebui să plece la Paris la începutul lunii noiembrie. Vacanța de patru zile l-a costat în jur de 5.000 de euro. N-ar vrea să rateze concediul, dar nici nu ar vrea să ramână blocat prin vreun aeroport.

Răzvan Olaru, turist: „Sunt lucruri care se pot întâmpla oriunde, oricând. Dacă se va întâmpla asta vom fi anunțați de agenție și vom replanifica și e total altceva”.

Citește și
tren otopeni
Circulaţia trenurilor pe relaţia Bucureşti Nord-Aeroport, închisă temporar, marţi şi miercuri

În agențiile de turism au început să sune telefoanele de la românii care vor să își schimbe rezervările făcute în orașele amenințate de atentate

Oana Rusu, director agenție de turism: „Se manifestă așa un pic de anxietate vizavi de unele orașe precum Paris, Bruxelles, Berlin, care la ora actuală sunt evitate de turiști. Cei care și-au făcut rezervări și-au manifestat dorința de a le replanifica”.

Cei care vor să-și schimbe biletele de avion trebuie să plătească o taxă care poate ajunge la 200 de euro de persoană. Cei care anulează vacanța riscă să piardă toți banii.

Ciprian Enea, consultant turism: „Sunt mulți turiști care își pun problema dacă ar trebui să mai meargă în Franța în următoarele două săptămâni, dacă ar trebui să mai meargă la Disneyland. Unii dintre aceștia se hotărăsc și pleacă, dar sunt și turiști români care și-au anulat plecările din următoarele săptămâni”.

Pe de altă parte, există români care nu se tem să meargă în țările vecine cu Israelul și consideră Egiptul o destinație sigură.

Diana s-a întors acum câteva zile din Egipt. A fost cu un grup de 18 persoane în stațiunea Hurgada.

Diana Flintoacă, turistă: „Oamenii nu erau deloc speriați. Nu am auzit pe nimeni să se teamă pentru viața lui sau să își dorească să se întoarcă acasă. Noi nu am avut nicio problemă să călătorim”.

Potrivit agențiilor de turism, românii se îndreaptă acum mai mult spre destinații exotice precum Mexic, Republica Dominicană sau Zanzibar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult