Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr dintr-o comunitate de căldărari, singurul care a terminat liceul. Este însurat și urmează să fie tată la 18 ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Victor, un tânăr de 18 ani dintr-o comunitate de căldărari din Sibiu, și-a împlinit visul de a merge la școală. Este singurul care a terminat 12 clase, vrea să dea Bacalaureatul și speră să ajungă și la facultate.

Iar copiii din comunitatea lui să-i urmeze exemplul. Victor își amintește că la început bunicii lui nu erau de acord să meargă la școală, de teamă că va uita de tradițiile lor.

Victor spune despre el că este un băiat prins între două lumi. Se pregătește acum pentru bacalaureat.

Victor Carole, absolvent de liceu: „Dorința mea cea mai mare a fost să termin cele 12 clase. Mi-am dat cuvântul în clasa întâi, iată că l-am respectat. Și sunt mândru de această reușită. Pentru mine, într-un fel, este un lucru mare că am terminat aceste 12 clase”.

Este singurul din comunitate care a terminat liceul din Tălmaciu. În curând va deveni tată, iar Luminița, soția lui, ar vrea să poată relua și ea școala.

Citește și
rihanna
Ce a pățit Rihanna după cele două nașteri. „Nu mă așteptam. Credeam că o să cadă, dar că va crește la loc”. GALERIE FOTO

Luminița, soția lui Victor: „Rolul unei femei de țigan la noi este să gătească, să facă curățenie în casă, să se ocupe de gospodărie și cam atât la noi. Încercăm să vedem, rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul”.

Victor Carole: „Dacă familia te susține și îți dă educația cea mai bună, pentru asta le mulțumesc părinților și bunicilor mei, nu o să uiți niciodată de unde ai plecat”.

Fosta lui învățătoare a convins-o pe mama lui să îl susțină să mearga la școală.

Aura Maria Avram Radu, învățătoare: „Pentru școală și pentru comunitatea romă este o zi istorică. Reușita aceasta de astăzi a lui Victor consider că va fi o deschidere de drumuri și pentru ceilalți membri din comunitate”.

Larisa, colegă de clasă: „E o persoană foarte deschisă. Ne-a învățat foarte multe lucruri noi și cuvinte, și tot felul de dansuri și ne-a prins foarte bine prezența lui”.

În comunitatea romilor căldărari din Tălmaciu trăiesc peste 200 de suflete. În acest an școlar, care se apropie de sfârșit, peste 20 de copii din comunitate au mers la cursuri, la școala generală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult