Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: îndulcitorii cresc riscul de atac de cord și accident vascular

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un studiu, ale cărui rezultate tocmai au fost publicate în revista "Nature Medicine", a scos la iveală că îndulcitorul cu zero calorii dublează riscul unui atac de cord sau accident vascular.

Cam în aceeași măsură în care diabetul ne predispune la maladii cardiovasculare.

Motivul ar fi că îndulcitorul favorizează formarea cheagurilor de sânge. E vorba atât de zahărul artificial pe care îl punem în ceai ori cafea, cât și de îndulcitorii folosiți în alimente ori băuturi cu zero calorii. Deși menirea îndulcitorilor este de a reduce problemele de sănătate asociate consumului excesiv de zahăr, precum obezitatea sau cariile dentare, prezența lor regulată în dietă este tot mai controversată.

Studiul a fost realizat în Franța cu participarea a peste 100.000 de voluntari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult