Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ceaiul negru băut zilnic scade substanțial riscul de deces. Sunt necesare două căni, potrivit celui mai recent studiu

Ceaiul negru băut zilnic poate scădea la jumătate riscul de deces prematur, este concluzia unui studiu efectuat în Marea Britanie.

Două sau mai multe căni de ceai negru băute zilnic poate ajuta la prevenirea problemelor de sănătate precum bolile de inimă și accidentul vascular cerebral.

Mai mult, compușii vegetali din ceai vă pot îmbunătăți sănătatea, chiar dacă adăugați lapte și zahăr, au descoperit cercetătorii care au realizat studiul, potrivit Business Insider.

Studiul care demonstrează beneficiile ceaiului negru consumat zilnic a fost publicat studiu publicat pe 29 august în Annals of Internal Medicine.

Cercetătorii de la National Institutes of Health au analizat date de la aproape 500.000 de rezidenți din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, pentru a compara obiceiurile legate de ceai cu ratele mortalității din toate cauzele.

Citește și
ceai
5 din 10 români consumă mai mult ceai decât înainte de pandemie. Cafeaua a fost lăsată în urmă

Ei au descoperit că persoanele care au băut cel puțin două căni de ceai negru pe zi au avut riscuri de deces mai puține cu 9-13% mai puține șanse de a muri, față de persoanele care nu au băut ceai. Observațiile s-au derulat timp de 11 ani, iar consumul mai mare de ceai a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de boli de inimă sau accident vascular cerebral, arată sursa citată.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că temperatura ceaiului părea să nu conteze, spre deosebire de preocupările anterioare cu privire la băuturile foarte fierbinți legate de unele tipuri de cancer.

Diferențele dintre ceaiul negru și ceaiul verde

Cercetările anterioare care leagă ceaiul de beneficiile pentru sănătate s-au concentrat pe ceaiul verde însă ceaiul negru este consumat regulat, zilnic, în Marea Britanie.

Cercetătorii au emis ipoteza că beneficiile consumului de ceai sunt legate de substanțele chimice din plantă, numite polifenoli și flavonoide, care pot ajuta la reducerea inflamației. Un tip specific de polifenoli, numiti catechine, au un efect antioxidant în interiorul corpului, reducând stresul asupra celulelor și contribuind la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Ceaiul verde este la fel de sănătos și bogat în polifenoli. Diferența este că ceaiul negru este preparat prin expunerea frunzelor de ceai la oxigen, creând culoarea și profilul de aromă mai închis.

Ceaiul negru, cel verde și cafeaua, conține și cofeină. Consumul excesiv de cofeină poate avea efecte secundare, precum anxietate, ritm cardiac rapid, insomnie, dureri de cap și probleme digestive. Cofeina din ceai sau cafea este în general considerată sigură și chiar are beneficii pentru un metabolism sănătos, respectiv ridicarea nivelului de energie, obținerea unei concentrări mentale și chiar a unei performanțe sportive.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult