Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Dr. Marius Sava despre cei care refuză relațiile intime din cauza „durerii de cap”. „Nu este un motiv”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cea mai întâlnită durere este durerea de cap. Știați că cea mai întâlnită cauză de cefalee nu are legătură cu interiorul capului și vine din exterior, câteodată și din cauza voastră?  

Cum putem preveni și trata toate durerile de cap și cum putem să alungăm această durere aflăm de la doctor Marius Sava, invitat al emisiunii La Măruță de la PRO TV.

Ce este mușchiul scheletic? Este un mușchi care este găsit pe lângă os, mult mai dens. Se activează doar dacă îi spune cineva să se activeze. Nu se activează involuntar decât în momentul în care nu ai calciu, de exemplu. El ține coloana vertebrală dreaptă. De ce vorbim de coloana vertebrală? Pentru că dacă ai probleme cu această structură - coloana vertebrală - este posibil să te doară capul.

Dar mușchiul sternocleidomastoidian? El este tot timpul foarte rigid, foarte tare și poate să te doară din cauza faptului că mușchii tăi sunt prea încordați. Este un mesaj pe care trebuie să-l înțelegem, că trebuie să ne relaxăm un pic.

De ce ne doare capul? Din mai multe cauze. Consumul de alcool sau de sare se numără printre ele.

Sarea face rău pentru că-ți crește tensiunea și poate să te doară capul. Durerea de tensiune este o durere cu pulsație în spatele capului. Dar, în același timp, lipsa sodiului, poate să îți provoace durere de cap.

Vinul are histamină. Histamina poate să provoace alergie. Pentru cei care au intoleranță la histamină, consumul de vin poate provoca dureri de cap. Conține și nitriți, îngustează și vasele se sânge.

Mâncarea este un factor important. Dacă mănânci mult și repede crește glicemia și insulina. Apoi, pentru că este mare insulina, glicemia se duce brusc în jos. Când scade mult glicemia te doare capul.

Durerile de cap sunt un motiv pentru a-ți refuza partenerul? Vinul, în același timp, dezinhibă, dar nu este bun pentru sănătate. Dar, în același timp, momentele de tandrețe alături de partener nu trebuie refuzate. Asta pentru că în acele momente sunt eliberate endorfine care, desigur, atenuează durerea de cap.

„Durerea de cap nu este un motiv pentru care oamenii trebuie să refuze. Durerea de cap se ameliorează în timpul iubirii fizice. Pentru că în creierul nostru se eliberează niște endorfine și endorfinele acelea au un efect antiinflamator și antialgic, adică dispare durerea”, a spus doctor Marius Sava. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult