Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la Banca Națională a României

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul premier Viorica Dăncilă a ajuns la Banca Naţională, recent angajată drept consultant de strategie în cadrul unui birou direct subordonat guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Dăncilă a fost angajată în 15 mai, în urma unui interviu.

Potrivit instituţiei, în obţinerea postului a contat experienta Vioricăi Dăncilă de până acum, iar funcţia este similară cu cea de expert. În acest birou, înfiinţat anul trecut, lucrează 5 persoane.

Potrivit unor surse, şi un alt fost premier, Petre Roman, va merge la BNR să ţină cursuri.

Adrian Vasilescu: Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde

 

Viorica Dăncilă a fost angajată consultat în Departamentul pentru economia verde, iar Mircea Paşcu va fi unul dintre consultanţii care se vor ocupa de geopolitică, a declarat marţi, pentru Agerpres, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României.

"Doamna Dăncilă este angajată consultat în Departamentul pentru economia verde. A fost europarlamentar atâţia ani, are legături în Parlamentul European. Doamna Dăncilă a fost şi prim-ministru. Mircea Paşcu va fi unul dintre aceşti consultanţi care se va ocupa de geopolitică", a spus Adrian Vasilescu.

Citește și
vaccin
Studiu: Vaccinurile Pfizer şi Moderna, eficace împotriva variantei indiene

El a explicat că Banca Naţională are cinci departamente care se vor ocupa de relaţiile internaţionale şi de legăturile pentru trecerea la euro. Acesta sunt următoarele: Departamentul Euro; Departamentul economie reală - economie bancară; Departamentul bănci centrale; Departamentul monede digitale; Departamentul economia verde.

De asemenea, Vasilescu a menţionat că în prezent se poartă discuţii şi cu alte persoane pentru ocupa funcţii în aceste departamente.

Adrian Vasilescu a precizat că Viorica Dăncilă nu a fost angajată la cabinetul guvernatorului BNR şi nu ocupă funcţia de consilier al acestuia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult