Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse: Iohannis nu își dă demisia pentru a candida, independent, la alegerile parlamentare. Cearta dintre PSD și PNL continuă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Reacția președintele Klaus Iohannis în legătură cu legea care i-ar fi permis să candideze la alegerile parlamentare complică și mai mult negocierile din Coaliție.

Klaus Iohannis a lăsat să se înţeleagă că nu a participat la acest plan şi a spus că va avea grijă ca această lege să nu existe.

Social democrații au anunțat că nu vor vota proiectul deşi cei din PNL spun că înţelegerea ar fi fost alta.

Liderul liberalilor a pus chiar sub semnul întrebării continuarea alianţei cu PSD, după alegeri. Proiectul de lege pregătit pentru președintele Klaus Iohannis a fost scânteia care a încins spiritele în interiorul coliției de guvernare PSD-PNL. Deşi liberalii insistă că au avut o înţelegere cu PSD și cu președintele, Klaus Iohannis s-a delimitat de această poveste. Klaus Iohannis- președintele României: ”Despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și nu doresc, eu nu doresc să existe„. Răspunsul președintelui vine în contextul în care, liderii celor două formațiuni politice, PNL și PSD, s-au acuzat reciproc de miniciuna și de lipsa de loialitate.

Nicolae Ciucă, a declarat că ar fi avut o discuție cu Marcel Ciolacu despre varianta prin care Klaus Iohannis urma să candideze la alegerile parlamentare din partea PNL, doar ca liderul PSD a negat acest lucru. Marcel Ciolacu - Președintele PSD: ”Nivelul este mult prea scăzut de discuție cu minciuni... Suntem într-un an electoral, în lunile cele mai încărcate electoral, fiecare încearcă să se poziționeze. Ce pot eu să vă spun cu certitudine. În aprilie nu a fost nici măcar o discuție... Dacă a fost o discuție... M-am văzut foarte des cu Nicolae Ciucă, dacă îmi dați datele exacte”. Alexandru Muraru - deputat PNL: ”Este o lipsă de onoare și de caracter din partea lui Marcel Ciolacu”. După acest scandal, liberalii au anunțat că vor mai participa la ședințele de coaliție doar pentru a discuta chestiuni administrative NU şi politice că până acum. Mai mult, continuarea colaborării după alegeri este pusă sub semnul întrebării. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, lucrurile sunt neclare deocamdată. Surse de la vârful Partidului Național Liberal susțin că, cel mai probabil, președintele nu își va da demisia pentru a candida ca independent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult