Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Surse. Liberalii vor ca majorarea salariilor profesorilor să ajungă la peste 50 % în august 2024, chiar înaintea alegerilor

Surse din PNL au precizat pentru Știrile Pro TV că liberalii au decis în ședința pe care au avut-o marți seara să susțină o creștere ”istorică” de 57 % a bugetului alocat educației în anul 2024, când au loc alegeri parlamentare.

La această ședință au participat președintele Nicolae Ciucă, ministrul finanțelor Marcel Boloș, ministrul Educației Ligia Deca și ”grupul fiscal” al partidului.

Conform surselor liberale, în urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Educației și ministrul de Finanțe au decis să susțină pentru 2024 o creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor.

Aceasta se adaugă la majorarea de 30 la sută, promisă și îndeplinită de la finalul mandatului de premier al lui Nicolae Ciucă.

Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi una ”record per ansamblu”, ”o creștere istorică de 57 la sută”.

Citește și
Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu
PNL discută cu PSD despre comasarea alegerilor din 2024. Ciucă: „Cinci rânduri de alegeri sunt cât se poate de obositoare”

Banii vor merge în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie - susțin liberalii.

Și bugetul pentru Dezvoltare, convenit de PNL cu Marcel Boloș, este unul cu o majorare la fel de mare, de aproximativ 60 la sută.

De asemenea, și Ministerul Transporturlor și Ministerul Mediului vor primi fonduri importante ”pentru modernizarea României, conform gândirii cu care PNL va merge la discuțiile finale” - au mai precizat sursele din Partidul Național Liberal pentru Știrile Pro TV.

Mai trebuie precizat faptul că 2024 este un an electoral foarte important pentru România, deoarece vor avea loc absolut toate scrutinele electorale: alegerile europarlamentare, alegerile locale, alegerile parlamentare și alegerile prezidențiale - acestea din urmă fiind de așteptat să înceapă toamna.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult