Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția lui Nicolae Ciucă după ce Nicușor Dan a fost acuzat de incompatibilitate, conflict de interese și abuz în serviciu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese și abuz în serviciu. Sesizarea a fost depusă la Parchetul General, Prefectura Municipiului București şi Curtea de Conturi.

Nicusor Dan este acuzat de abuz în serviciu pentru că Primăria Capitalei ar fi plătit o amenda în locul său. Ar fi vorba despre amenda de 7.000 de lei dată de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru neemiterea certificatului de urbanism în vederea construirii unui bloc de 5 etaje pe spaţiul verde, în cartierul Primăverii.

„Vorbim de un PUZ prin care s-au făcut cadou beneficiarului cel puţin 3 milioane de euro şi pe care l-am denunţat la DNA", spunea Nicuşor Dan într-un mesaj pe Facebook, la momentul respectiv. De asemenea, Agenția Națională de Integritate îl acuza pe primarul Capitalei că în timpul mandatului de primar a exercitat și alte funcții de conducere în cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrației Străzilor București, ALPAB si la Centrul Cultural Expo Arte, fără mandat de reprezentare. În anul 2021, fiind în același timp primar general și director general al ALPAB, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu 3.000.000 lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Acesta ar fi încă un motiv pentru care este acuzat de abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Nicușor Dan a explicat pe pagina sa de facebook că "pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (...) fară a ocupa funcția de director în aceste insitutii și fară a fi retribuit." Iar în legătură cu sancțiunea dispusa de Inspectoratul de Stat în Construcții "a fost dispusa persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan". În plin scandal, premierul Nicolae Ciucă și seful PNL au declarat că se va decide la nivel de filială cum se va poziţiona partidul în privinţa sesizării ANI împotriva primarului Capitalei. Nicolae Ciucă, premierul României: „Am transmis domnului primar lista cu cele 10 obiective pe care filiala București le are în vedere la nivelul Primăriei București. A trecut deja o lună, urmează că în funcție de ce se vă realiza sau nu, ne vom poziționa față de domnia sa". Nicușor Dan a anuntat că va ataca în instanță Raportul Agenției Naționale de Integritate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult