Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Plafonarea prețului la câteva alimente de bază care scumpește toate celelalte produse, prelungită tot anul. Lista produselor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Parlamentarii au aprobat marți prelungirea până la sfârșitul anului a măsurii Guvernului de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază. Prelungirea vine în contextul în care plafonarea a generat scumpirea tuturor celorlalte produse.

Parlamentul a votat marți prelungirea până la sfârșitul acestui an a măsurii de plafonare a adaosului comercial la alimentele de bază, scrie Profit.

Guvernul prelungise la sfârșitul lunii ianuarie cu încă 60 de zile plafonarea, modificând și lista alimentelor vizate de această măsură.

Prelungirea plafonării pe tot parcursul anului vine în pofida avertismentelor lansate de Consiliul Concurenței, care a cerut guvernanților să se gândească la eliminarea acestei măsuri care a generat, de fapt, mai multe scumpiri decât ieftiniri.

Explicația este simplă. Pentru a-și păstra sau chiar majora marja de profit, comercianții din România au scumpit arbitrar toate celelalte produse pentru a ieftini cu câțiva bani câteva alimente de bază.

Citește și
prețul gazelor
Gazul se ieftinește la nivel european, dar nu și în România. Ce spune ministrul Energiei despre actuala plafonare
Lista produselor cu adaosul comercial plafonat:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități 2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepția UHT 3. Brânză telemea de vacă vrac 4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame 5. Făină albă de grâu "000" până la 1 kg 6. Mălai pănâ la 1 kg 7. Ouă de găină calibrul M 8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l 9. Carne proaspătă pui* * Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi de pui, varianta standard. 10. Carne proaspătă porc** ** Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc. 11. Legume proaspete vrac*** *** Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei capia, usturoi. 12. Fructe proaspete vrac**** **** Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă mere roșii și mere golden, prune, pere, struguri de masă. 13. Cartofi proaspeți albi vrac 14. Zahăr alb tos până la 1 kg 15. Smântână- 12% grăsime 16. Unt până la 250 grame 17. Magiun până la 350 grame.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult