Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nicușor Dan, după 10 luni de mandat: ”Primăria era într-un faliment pe care nu îl declarase"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat marţi, în cadrul unui bilanţ realizat la împlinirea a 10 luni de mandat, că a preluat conducerea unei primării aflate "în faliment, în sensul cel mai propriu al cuvântului".

 

El a adăugat că în aceste luni au existat mai multe pericole care au fost depăşite, cu costul "a sute de ore de muncă", menţionând în acest sens inclusiv riscul ca Euro 2020 să nu fie organizat.

Nicuşor Dan a precizat că, în momentul în care şi-a preluat mandatul, Primăria Capitalei avea în cont trei milioane de lei şi datorii de trei miliarde de lei.

"Primăria era într-un faliment pe care nu îl declarase", a spus el, potrivit Agerpres.

Potrivit edilului, în acest moment PMB are o situaţie financiară stabilă, având în vedere că nu are conturile blocate, au fost deblocate investiţiile, iar instituţia este credibilă pe piaţă.

Citește și
Nicusor Dan
Nicușor Dan l-a demis pe șeful parcurilor din Capitală, nemulțumit de starea spațiilor verzi

Nicuşor Dan a mai precizat că au fost restructurate cheltuielile Primăriei, astfel încât sumele la capitolul bunuri şi servicii au fost diminuate cu peste 200 de milioane de lei în primele şapte luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit edilului, companiile municipale au produs un prejudiciu de sute de milioane de euro, în condiţiile în care cheltuielile salariale ale acestora totalizau 150 de milioane de lei anual. Nicuşor Dan a adăugat că la nivelul companiilor municipale vor fi disponibilizaţi 2.700 de oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult