Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis colaborează cu Dăncilă: ”Fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele Klaus Iohannis afirmă că, pentru ca România să intre în Spațiul Schengen, trebuie să convingă pe unii dintre partenerii săi, dar trebuie să facă și ”câteva progrese”.

Aflat la Palatul Cotroceni, unde l-a primit pe președintele Sloveniei, Borut Pahor, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă ar putea obține un consens în rândul statelor care se opun aderării României, precum Olanda.

”Toată lumea este de acord că locul României este în Schengen. Cei mai convinși suntem noi, fiindcă aderarea României la Spațiul Schengen ar îmbunătăți clar securitatea Spațiului Schengen. Însă până acolo este nevoie să convingem pe unii dintre prietenii și partenerii noștri, dar este nevoie în același timp să facem noi câteva progrese.

Dacă și una și alta se va întâmpla în viitorul apropiat, avem șanse bune să rezolvăm problema.” - a răspuns șeful statului.

Întrebat dacă are o strategie comună pe acest subiect cu Guvernul României și dacă a discutat în acest sens cu premierul Viorica Dăncilă, Iohannis a spus că ”fără consens, aderarea nu este posibiă.”

Citește și
jean claude juncker
Juncker: ”Vreau să fac din România un membru Schengen și să se pună punct la MCV”

”Fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă și lucrăm cu toții la acest proiect.” - a mai spus Klaus Iohannis.

Recent, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, după o întrevedere cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, că își dorește ca România să intre în Schengen până la finalul mandatului său.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult