Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă susține că nu a fugit de protestatarii din Sibiu: ”Dar nu vor să dialogheze”

Premierul Viorica Dăncilă susține că nu a fugit, sâmbătă, de protestatarii care au așteptat-o în Sibiu, unde a participat la Conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene.

Șeful Guvernului a ținut să infirme faptul că ar fi intrat pe o ușă secundară pentru a-i evita pe cei aproximativ 20-30 de oameni nemulțumiți.

”Nu, am intrat pe intrarea principală. Acolo e intrarea principală. În partea laterală au stat cei care s-au manifestat. Să știți că am avut dorință de dialog și am întrebat dacă vor ceva, dacă vor să vorbească să solicite ceva. Nu au vrut nimic, ca de obicei au fost câteva persoane care s-au obișnuit, care cred că jignirile sau care țipă mai tare este constructiv pentru această țară și acest județ.

Eu știu că aici la Sibiu sunt oameni onești, sunt oameni pașnici, sunt oameni care preferă dialogul, sunt oameni pe care îi apreciez foarte mult. Și cred că astfel de manifestări nu fac bine județului respectiv.” - a spus Dăncilă.

Întrebată de jurnaliști de ce nu a discutat cu protestatarii, Dăncilă a spus că aceștia nu voiau să dialogheze, ci doar să .. țipe.

Citește și
Viorica Dancila
Dăncilă și-ar dori o femeie comisar european din partea României. Ce portofoliu vizează

Viorica Dăncilă: ”S-a încercat un dialog cu dânșii, au refuzat acest dialog.” Jurnalist: Păi eu au zis că vă așteaptă. Viorica Dăncilă: ”Păi așteaptă să țipe, dar nu vor să dialogheze. Eu nu pot să-i opresc, asta este democrația. Dacă unii înțeleg că aceste manifestări înseamnă democrație ..nu-i opresc, dar nici nu pot aprecia astfel de manifestări.”

Potrivit News.ro, oamenii au avut afişe pe care au scris mesaje împotriva PSD, împotriva ALDE, împotriva premierului şi au cerut demisia coaliţiei de guvernare. În plus, protestatarii au avut steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

”Demisia” şi ”Afară cu PSD din ţară” au scandat manifestanţii.

De asemenea, potrivit News.ro, pentru a-i evita pe protestatari, Viorica Dăncilă a intrat în clădirea în care are loc şedinţa pe una dintre intrările secundare.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise, jurnaliştii fiind invitaţi să părăsească sala după prezentarea invitaţilor.

Anterior, la Târgu Mureş, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a spus că a aflat că la Sibiu conducerea partidului va fi aşteptată de vreo sută de persoane, "nu cu intenţii bune", susţinând însă ”nu ne este teamă”.

"Eu vă garantez că suntem de neclintit, nu ne este teamă, nu vom face niciun pas înapoi, pentru că ştim că un pas înapoi al nostru este un pas înainte al altora. Vom ridica din faţa noastră orice obstacol", a susţinut Dăncilă.

Dăncilă le-a spus participanţilor la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Mureş că de la Târgu Mureş va merge la Sibiu.

"Vorbeam cu Mihai Fifor şi îmi spunea: mergem la Sibiu, sunt vreo sută de cetăţeni care ne aşteaptă acolo, nu cu intenţii bune. Sunt dintre cei care s-au învăţat că pot rezolva lucrurile prin jigniri, prin ţipete, prin cuvinte urâte. Nu ne este teamă pentru că ştim că în spatele nostru sunt oamenii care procedează altfel, sunt oameni demni şi înţelepţi şi care înţeleg că lucrurile într-o ţară nu se fac prin violenţă", a afirmat Dăncilă.

Ea a spus că are deschiderea să vorbească cu toţi care au o nemulţumire, "dar aceste lucruri le putem face la masa dialogului", nu prin jigniri, violenţă, cuvinte urâte.

"Eu vă garantez că suntem de neclintit, nu ne este teamă, nu vom face niciun pas înapoi, pentru că ştim că un pas înapoi al nostru este un pas înainte al altora. Vom ridica din faţa noastră orice obstacol pentru că credem în oameni, credem în noi, credem în puterea nostră de a schimba în bine România şi destinul românilor. Iar dacă alţii au venit cu vorbe şi promisiuni, noi am venit cu fapte (...) Nu spun că am avut o guvernare perfectă, nu am această aroganţă, mai avem multe de făcut şi le vom face împreună, dar am avut o guvernare eficientă şi avem o guvernare eficientă. Am fi vrut să facem mult mai multe lucruri, dar am prioritizat (...)", a susţinut Dăncilă.

Sâmbătă după-amiază, Viorica Dăncilă, preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, şi secretarul general, Mihai Fifor, vor participa la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Sibiu.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult