Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Blocaj în coaliţie pe comasarea alegerilor. PSD și PNL nu s-au înțeles la negocieri. Alegerile ar urma să aibă loc la termen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politicienii din coaliția de guvernare nu au ajuns luni seară la un consens în privința calendarului electoral al acestui an. Liderii de la PSD și PNL au discutat variantele de comasare a alegerilor.

Potrivit unor surse, PSD ar fi pus condiția ca partidul lui Marcel Ciolacu să fie cel care nominalizează candidatul la șefia țării.

Luni seara, discuțiile au parcus mai multe etape, s-au blocat de mai multe ori și s-au suspendat în mai multe rânduri, pentru ca până la urmă să se suspende, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

În acest moment, social-democrații spun că vom avea alegeri la termen, așa cum prevede calendarul electoral, astfel că vom merge la urne de patru ori în acest an.

La sfârșitul săptămânii ar mai trebui să aibă loc o ultimă discuție în privința comasării alegerilor din acest an.

Citește și
Ultimul scenariu de comasare a alegerilor, în discuții: europarlamentare cu locale. Așa crește prezența la vot
Ultimul scenariu de comasare a alegerilor, în discuții: europarlamentare cu locale. Așa crește prezența la vot

Fiecare dintre cele două formațiuni aflate la guvernare a intrat la discuții de pe poziții de forță. Liberalii au spus că sunt de acord cu comasarea europarlamentarelor - ce ar trebui să aibă loc în luna iunie - cu alegerile locale, programate în septembrie.

Însă liberalii nu au vrut un calendar complet al întregului an, așa cum au solicitat cei de la PSD.

Social-democrații au insistat că trebuie să știm și când vor avea loc localele, și când vor avea loc europarlamentarele, eventual dacă acestea vor fi comasate, organizate împreună cu prezidențialele.

De aici s-a ajuns la un blocaj, iar social-democrații nu au mai apucat să spună că își doresc ca liberalii să le susțină un candidat la șefia țării.

Totul s-a terminat fără să avem o înțelegere în acest moment. Cel mai probabil ... vom avea alegeri la termen.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult