Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O sportivă belgiană s-a infectat cu E. Coli după ce a înotat în Sena, la triatlon. Comitetul infirmă că a fost spitalizată

Sportiva Claire Michel, infectată cu bacteria E.Coli după ce a înotat în Sena în timpul probei individuale de triatlon de la Jocurile Olimpice, se află de patru zile în spital, anunţă presa belgiană, citată de Le Figaro.

UPDATE 15:20 Comitetul de Organizare Paris 2024 afirmă că sportiva belgiană Claire Michel nu a fost spitalizată după ce a înotat în Sena.

"Contrar a ceea ce a fost indicat, sportiva în cauză nu a fost spitalizată până în prezent", au anunţat organizatorii Paris 2024 după precizările furnizate de Comitetul Olimpic şi Interfederal Belgian.

Paris 2024 a ţinut, de asemenea, să precizeze că "sănătatea sportivilor este prioritatea sa" şi i-a urat lui Claire Michel "o recuperare rapidă şi va fi verificată în mod regulat". Belgianca ar fi fost contaminată cu bacteria Escherichia coli (E.Coli). Acest microb, calificat drept "periculos", este responsabil de infecţii urinare recurente, meningită la nou-născuţi, diaree apoasă (celebra "turista") şi o afecţiune deosebit de periculoasă la copiii mici, sindromul hemolitic uremic (SHU), care provoacă leziuni renale grave.

În ultimii ani, acesta a cauzat infecţii alimentare uneori fatale.

--------------

Drept urmare, echipa Belgiei s-a retras din ştafeta mixtă.

Proba individuală de triatlon a avut loc la 31 iulie şi a fost câştigată de sportiva franceză Cassandre Beaugrand. Claire Michel s-a clasat pe locul 38.

Proba de ştafetă mixtă din cadrul competiţiei de triatlon este programată luni.

Comitetul Olimpic Belgian a criticat duminică, într-un comunicat, organizatorii. "COIB şi Belgian Triathlon speră că se vor trage învăţăminte pentru viitoarele competiţii de triatlon de la Jocurile Olimpice. Ne gândim aici la garantarea zilelor de antrenament, a zilelor de concurs şi a formatului competiţiei, care trebuie să fie clarificate în prealabil şi să asigure că nu există nicio incertitudine pentru sportivi, anturaj şi susţinători."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult