Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Nu contează ce religie ai.” Preotul DJ care transformă lăcașul de cult în ring de dans

Your browser doesn't support HTML5 video.

O parohie catolică din orașul belgian Grim-bergen a găsit o metodă neortodoxă de a-i convinge pe tineri să vină la biserică.

A invitat un preot DJ din Portugalia, care a organizat un concert chiar în lăcașul de cult. Nu au lipsit, desigur, luminile și boxele puternice.

Evenimentul găzduit de o biserică din Belgia e menit să-i aducă mai des la lacașul sfânt pe tineri. DJ-ul este preot și a venit din Portugalia special pentru această ocazie.

Guilherme Guimares Peixoto, preot: „Pe ringul de dans nu contează ce religie ai. Biserica proiectează o imagine frumoasă. Trebuie să ne promovăm valorile, dar, în același timp, să fim uniți.”

Preotul DJ are deja statut de star în Portugalia, dar și în alte țări. A adunat nu mai puțin de 350.000 de admiratori pe rețelele sociale după ce, anul trecut, a mixat muzică de Ziua Tineretului Catolic pentru un milion și jumătate de credincioși.

Citește și
femeie preot
De ce nu pot femeile să aibă meseria de preot. Răspunsul dat de Papa Francisc

Guilherme Guimares Peixoto, preot: „Să-mi împărtășesc credința pe ringul de dans, nu am crezut că așa ceva e posibil atunci când m-am făcut preot.”

Portughezul și-a descoperit pasiunea în urmă cu 17 ani, când a început să organizeze concerte de imnuri bisericești că să strângă bani pentru sărmani.

Sofi Van Ussel, Youth pastoral Flanders: „Pentru el, a fost prima dată când a oferit un concert privat de o asemenea amploare. Și pentru noi e ceva unic. Căutăm o nouă cale de a comunica cu tinerii despre credință.”

Ideea a prins în rândul tinerilor. Au participat 250 de enoriași cu chef de dans.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult