Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Extrema dreaptă din Ungaria vrea o bucată din Ucraina, dacă Rusia va câștiga războiul. Regiunea pe care a pus ochii

Ungaria își dorește o parte din teritoriul Ucrainei, în cazul în care trupele Kievului vor fi înfrânte de Rusia. Afirmația a fost lansată, duminică, de liderul unui partid maghiar de extremă dreapta.

Laszlo Toroczkai (foto), liderul partidului maghiar de extremă dreapta Mi Hazank, a anunțat că revendică regiunea ucraineană Transcarpatia (Zakarpattia) dacă Ucraina își va pierde statalitatea în urma războiului cu Rusia.

Astfel, liderul maghiar a subliniat că presiunea exercitată de "finanțiștii internaționali" a dus la războiul din Ucraina, un război care "va distruge Europa și va îngropa economia continentului". Potrivit lui Toroczkai, "Ucraina a fost cumpărată de BlackRock", cel mai mare fond de investiții din lume, cu active de peste 10.000 de miliarde de dolari.

Maghiarul vrea ca Ungaria să aibă din nou graniță cu Polonia

Toroczkai a declarat că partidul său pledează pentru a pune capăt războiului din Ucraina: o încetare imediată a focului, pace și un acord negociat. Însă, el a mai anunțat că partidul său va revendica Transcarpatia în cazul în care Ucraina vă cădea în mâinile Rusiei, notează Ukrainska Pravda.

"Dacă suveranitatea statală a Ucrainei va înceta să mai existe din cauza războiului, Mi Hazank va revendica Transcarpatia ca unic partid parlamentar", a declarat Toroczkai.

Citește și
viktor orban
Ucrainenii de origine maghiară îi cer lui Orban să sprijine aderarea Ucrainei la UE

Toroczkai nu este la prima declarție de acest fel. În 2022, el a scris pe Twitter (X, în prezent), cu ocazia Zilei Independenței Poloniei, că își dorește ca această țară să aibă din nou o graniță comună cu Ungaria.

El și-a însoțit tweetul cu o fotografie realizată după ce Ungaria a confiscat Transcarpatia în 1939, în care un polonez și un ungur își strâng mâna la un post de frontieră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult