Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria anunță că nu va susține sancțiunile nucleare ale UE împotriva Rusiei. Szijjarto: „Ar provoca daune enorme pentru noi”

Potrivit ministrului ungar de Externe, Peter Szijjarto, o astfel de măsură ar provoca "mari daune" țării sale și ar încălca "securitatea energetică" a acesteia, întrucât "energia nucleară este necesară" pentru Ungaria.

Ungaria nu va susține sancțiunile UE care vor limita cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear. Acest lucru a fost anunțat, luni, de șeful Ministerului ungar de Externe, Peter Szijjarto (foto articol), care a discutat cu jurnaliștii în timpul unei pauze din cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe din UE la Bruxelles.

"Ungaria nu va susține nicio măsură de sancțiune care ar limita în vreun fel cooperarea cu Rusia în domeniul nuclear", a subliniat Szijjarto.

Ministrul a precizat că "în mod evident, Comisia Europeană a început să elaboreze cel de-al zecelea pachet de sancțiuni".

Szijjarto: „Energia nucleară este necesară pentru aprovizionarea Ungariei cu energie”

Cu toate acestea, Ungaria a avertizat că nu va susține nicio propunere "dacă aceasta va include restricții privind cooperarea nucleară cu Rusia. Acest lucru ar însemna daune enorme pentru țara noastră și o încălcare a securității sale energetice", a subliniat el, coform agenției de presă de stat rusească TASS.

Citește și
viktor orban, sanctiuni rusia, uniunea europeana
FT: Ungaria a refuzat să susțină un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

"Am spus clar că energia nucleară este necesară pentru aprovizionarea Ungariei cu energie", a mai spus ministrul de Externe, amintind că centrala nucleară de la Paks, care folosește combustibil nuclear rusesc, generează jumătate din energia electrică a țării. "Fără centrala nucleară de la Paks, aprovizionarea actuală cu energie a Ungariei ar fi imposibilă. La fel cum, fără construcția de noi unități ale centralei nucleare Paks, va fi imposibil să se garanteze securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei în următoarele decenii", a conchis Szijjarto.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult