Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a dat în judecată o companie aeriană, după ce a înghițit o bucată de sârmă găsită în mâncare. Câți bani cere

Un pasager care a călătorit de la Aeroportul Internațional Washington Dulles la Berlin a dat în judecată compania United Airlines, după ce a înghițit o bucată de sârmă găsită în mâncarea servită în avion.

Bastian Bromse a avut nevoie de intervenție medicală pentru a fi scoasă bucățica de sârmă, lucru care i-a provocat „durere, agonie și suferință mentală”, conform unui proces federal intentat la Chicago, unde are sediul central United Airlines, scrie The Independent.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat pentru The Independent că United Airlines „nu are nimic de comentat, de vreme ce procesul este în desfășurare”.

Incidentul a avut loc pe 27 mai 2023, la bordul zborului United 234, potrivit plângerii depuse de Bromse, la sfârșitul lunii iulie. Odată ce aeronava a atins altitudinea de croazieră, a început servirea mesei, conform plângerii. Însă, precizează documentul, când Bromse a început să mănânce, și-a dat rapid seama că ceva nu era în regulă.

Fără a fi vina sa, Bromse „a suferit răni grave în interiorul gâtului, atunci când a înghițit un fir de metal ascuns în masa furnizată de către compania aeriană”, arată plângerea formulată de el. „Sârma i s-a blocat în gât și a trebuit să fie supus unei proceduri medicale pentru a scoate bucata de fir metalic, lucru care i-a produs disconfort și durere severă”.

„Ca urmare a incidentului menționat… Bromse a suferit durere, agonie și suferință mentală”, mai spune plângerea, în care e consemnat și că Bromse a fost „privat de bucuria vieții, de activități și alte pasiuni”.

Pasagerul cere despăgubiri compensatorii de 170.000 de dolari, maximul permis prin Convenția de la Montreal - care reglementează răspunderea unei companii aeriene în cazul unei accidentări în timpul zborului -, precum și o hotărâre financiară a instanței împotriva United Airlines, care urmează a fi stabilită la proces.

Bromse este singurul pasager care a trecut printr-un astfel de incident.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult