Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un avion a fost lovit de fulger când se pregătea să aterizeze. Momentul a fost filmat de un pasager. VIDEO

Un avion al companiei British Airways a fost lovit de fulger, duminică după-amiaza, în timp ce se apropia de aeroportul Heathrow.

Pasagerii aflați la bordul aeronavei care zbura pe ruta Stuttgart -Londra - unii dintre ei se întorceau de la EURO 2024 - au spus despre incidentul dramatic că a fost un adevărat "șoc". Imediat după eveniment, avionul a fost deviat spre aeroportul Gatwick.

Aeronava părăsise Germania imediat după ora locală 13:00 și trebuia să aterizeze la Heathrow la ora 13:40, ora Londrei, scrie Daily Mail.

Dar vremea nefavorabilă a forțat piloții să devieze aeronava spre Gatwick, unde pasagerii au ajuns în jurul orei 14:00.

"Echipajul a fost uimitor când avionul nostru a fost lovit de fulger în timp ce se apropia de Heathrow. A fost șocant. Zborul a trebuit să fie deviat la Gatwick", a declarat, pentru The Sun, Jeco, unul dintre pasageri.

Citește și
avion tarom
Cum au ajuns piloții de la TAROM "inapți de zbor". Colegii de la o companie low-cost câștigă de peste două ori mai mulți bani

Un alt bărbat, al cărui fiu și nepot s-au aflat la bordul aeronavei, a descris incidentul, care a fost filmat de un pasager, ca fiind "zborul din iad".

La rândul său, Robert Rossall, care se întorcea de la EURO 2024, a lăudat reacția căpitanului și a echipajului său, spunând pentru MailOnline: "Căpitanul a luat decizia de a ateriza pe un aeroport mai sigur, având în vedere condițiile meteo și lovitura de fulger".

"Odată ajuns pe pistă, el a oferit informații și chiar s-a deplasat de-a lungul avionului pentru a vorbi cu toți pasagerii. Echipajul a distribuit apă îmbuteliată și ne-a calmant. Situația a fost gestionată extrem de profesionist", a mai spus el.

O hartă cu traseul zborului arată că avionul se deplasa pe o traiectorie lină înainte de a se învârti brusc în cerc și de a se îndepărta în zig-zag de Heathrow.

"BA919 a fost deviat la Gatwick în această după-amiază din cauza condițiilor meteorologice din regiune.

Avionul a aterizat cu puțin înainte de ora 14:00. Pasagerii au fost conduși de la Gatwick la Heathrow", a declarat un purtător de cuvânt al British Airways.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult