Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un australian atacat de un crocodil a scăpat după ce a mușcat animalul de pleoapă: ”M-a scuturat ca pe o păpușă de cârpe”

Un australian atacat de un crocodil de peste 3 metri a reușit să scape cu viață după ce a mușcat animalul de pleoapă. Bărbatului i-a trebuit apoi mai bine de o lună pentru a se recupera.  

Un fermier australian de vite a spus că a supraviețuit atacului unui crocodil lung de peste 3 metri mușcând pleoapa animalului, scrie Insider.

Colin Deveraux, care are peste 60 de ani, a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation că atacul a avut loc în apropierea râului Finniss. Crocodilul a ieșit brusc din apă și l-a prins de piciorul drept.

„A fost o mușcătură mare, m-a scuturat ca pe o păpușă de cârpă și a mers înapoi în apă, trăgându-mă înăuntru”, a spus el.

În timpul atacului, despre care Deveraux a spus că a durat aproximativ opt secunde, bărbatul a încercat să muște crocodilul și să-l lovească cu piciorul în coaste.

Citește și
croco
Un crocodil a fost surprins cu cadavrul unui fotbalist în gură, într-un râu | VIDEO ȘOCANT

"Eram într-o poziție atât de incomodă, dar din întâmplare, dinții mei i-au prins pleoapa. Era destul de groasă, dar l-am mușcat și am smucit pleoapa până mi-a dat drumul", a declarat femierul.

"Am sărit din apă și am fugit până la mașină. M-a urmărit puțin, poate patru metri, dar apoi s-a oprit", a adăugat bărbatul.

Cea mai bună metodă de a scăpa de atacul unui crocodil este să-l lovești în ochi

Fratele său l-a dus apoi la spital, unde se recuperează de aproape o lună. Deveraux a spus că cea mai mare problemă a fost eliminarea bacteriilor din rănile sale, deoarece apa era plină de noroi și fecale de păsări.

Brandon Sideau, un expert în comportamentul crocodililor, a declarat pentru The New York Times că cea mai bună modalitate prin care o persoană suficient de ghinionistă încât să fie atacată de acest animal este să-i înțepe ochii reptilei.

„Asta, în multe cazuri, va duce la eliberarea victimei de către crocodilul”, a spus Sideau. „Al doilea cel mai frecvent gest pe care îl văd este lovirea cu pumnul în bot, ceea ce uneori îi va face să dea drumul victimei”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult