Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ultima dorință a mamei unei ostatice din Gaza. Femeia a murit de cancer la câteva zile după eliberarea fiicei ei

O femeie a cărei fiică a fost răpită de Hamas la festivalul de muzică Nova din octombrie a murit de cancer cerebral la câteva zile după ce fata sa a fost salvată de forțele israeliene.  

Noa Argamani a fost răpită în octombrie, iar înregistrarea video cu ea fiind luată pe o motocicletă a fost pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume, scrie Sky News.

Tânăra a povestit că s-a temut că părinții ei vor fi îngrijorați și nu le-a spus unde pleacă, iar după a fost luată ostatică alături de iubitul ei. În videoclipul publicat online, tânăra se aude cum țipă: „Nu mă omorâți!”.

Ultima dorință a mamei ei

Mama sa, Liora, în vârstă de 61 de ani, avea cancer cerebral și și-a dorit să își revadă singurul copil înainte de a muri. Dorința i s-a îndeplinit luna trecută, când Noa s-a numărat printre cei patru ostatici salvați din Gaza de forțele israeliene.

La câteva ore după eliberare, tânăra de 26 de ani a vizitat spitalul din Tel Aviv unde mama sa era tratată pentru cancer în stadiul patru.

Citește și
spital, Al-Shifa, Gaza
Directorul spitalului al-Shifa din oraşul Gaza, eliberat după 7 luni de detenţie, acuză Israelul de tortură

La înmormântarea de marți, Noa și-a lăudat mama pentru că nu a renunțat.

„Îți mulțumesc că ai fost puternică și ai rezistat în tot acest timp, doar ca să te mai pot vedea măcar o dată", a spus ea. „În ciuda tuturor șanselor, am avut privilegiul să fiu alături de tine în ultimele tale clipe, să vorbesc cu tine, să râd cu tine", a adăugat Noa.

De asemenea, ea a mulțumit forțelor israeliene care au salvat-o. Prietenul ei, Avinatan Or, rămâne ostatic.

Aproximativ 1.200 de persoane au murit în atacul Hamas din 7 octombrie și aproximativ 250 au fost răpite, deși zeci au fost eliberate în cadrul unui acord la sfârșitul anului trecut.

Se crede că aproximativ o treime dintre cei care sunt încă reținuți în Gaza sunt morți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult