Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a dat o lovitură puternică Rusiei, peste noapte. Efectele s-au văzut până la Londra

Terminalul petrolier rusesc Importpischeprom şi portul petrolier Şesharis din Novorosiisk, la Marea Neagră, au fost lovite vineri dimineaţa de drone, informează mai multe surse citate de Reuters.

După cum arată imagini video care au circulat în mediile sociale, surse din industrie şi date ale bursei londoneze (LSEG), portul Novorosiisk a fost închis la scurt timp după atac, însă ulterior la Şesharis s-a reluat încărcarea din port şi de la terminalul de carburant.

Încărcarea produselor petroliere de la terminalul Importpischeprom este încă întreruptă, afirmă sursele respective.

Petrolierul Hera 1 de tip Aframax a fost remorcat de la cheiul Şesharis şi ancorat la o oarecare distanţă, dar ulterior a reluat operaţiunile de încărcare, a precizat una din surse. Datele LSEG arată că mai târziu în cursul zilei vasul a fost încărcat la capacitate, conform Agerpres.

Monopolul rusesc pentru oleoducte Transneft nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta, iar filiala sa NCSP (Grupul Portuar Maritim Novorosiisk), care operează terminalul Şesharis, a refuzat să răspundă.

Instalaţiile Consorţiului Oleoductului Caspic, prin care se exportă ţiţei din Kazahstan către Marea Neagră, funcţionează normal, a comunicat ministerul kazah al energiei.

Novorosiisk este cel mai mare port rusesc de la Marea Neagră, vital pentru exporturile de ţiţei şi produse petroliere şi pentru tranzitul acestora în sudul Rusiei şi implicat de asemenea în transportul de cereale, cărbune, îngrăşăminte minerale, cherestea, containere, produse alimentare şi chimice.

Ucraina a lansat joi noaptea un număr neobişnuit de mare de drone asupra unor obiective din Rusia, incendiind o rafinărie din Tuapse, oraş de la Marea Neagră. Doi oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui atac la Belgorod, arată de asemenea oficialităţi ruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult