Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara unde „variola maimuței” face victime. Două persoane au murit în 24 de ore

Departamentul de Sănătate din Africa de Sud a anunţat joi un al doilea deces cauzat de mpox în această ţară la mai puţin de 24 de ore după ce fusese raportat primul deces atribuit bolii, informează Xinhua.  

Acest caz ridică la şase numărul total de cazuri de mpox din Africa de Sud, cu două decese în ultimele cinci săptămâni în timpul actualului focar.

Toate cazurile au fost confirmate în provinciile Gauteng şi KwaZulu-Natal, cel mai recent caz fiind înregistrat în KwaZulu-Natal.

Foster Mohale, purtătorul de cuvânt al departamentului, a declarat că ultimul pacient care a murit în urma acestei boli, cunoscute anterior sub numele de „variola maimuţei", era un bărbat de 38 de ani care fusese testat pozitiv pentru mpox miercuri, după ce a fost internat într-un spital local din KwaZulu-Natal cu leziuni extinse, limfadenopatie, dureri de cap, oboseală, ulcere orale, dureri musculare şi dureri în gât.

„Din păcate, pacientul a decedat în KwaZulu-Natal în aceeaşi zi în care rezultatele testului său au ieşit pozitive", a indicat Mohale, adăugând că pacientul trăia cu HIV.

Citește și
Variola maimutei
OMS: Variola maimuţei nu mai este o urgenţă de sănătate publică

Departamentul a declarat că a iniţiat deja o anchetă cu privire la cele mai recente decese şi cazuri pentru a preveni răspândirea în continuare a bolii.

Mpox este o boală infecţioasă ale cărei simptome includ o erupţie cutanată acută inexplicabilă şi dureri de spate, inflamarea ganglionilor limfatici, un debut acut de febră, dureri de cap, dureri musculare şi corporale şi energie scăzută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult