Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA cred că Iranul se pregătește să lanseze iminent un atac împotriva Israelului, cu rachete balistice

Statele Unite susțin că dețin informații care indică faptul că Iranul face pregătiri pentru un atac cu rachete balistice asupra Israelului.

„Statele Unite au indicii că Iranul se pregătește să lanseze iminent un atac cu rachete balistice împotriva Israelului”, a raportat marți corespondentul Axios Barak Ravid, citând un înalt oficial de la Casa Albă, citat de agenția de presă Baha.

„Susținem în mod activ pregătirile defensive pentru apărarea Israelului împotriva acestui atac. Un atac militar direct al Iranului împotriva Israelului va avea consecințe grave pentru Iran”, a mai scris el pe platforma X.

SUA sunt pregătite să facă tot ce le stă în putință pentru a ajuta Israelul să intercepteze orice ar îndrepta Iranul în direcția sa, a declarat un oficial american pentru CNN.

SUA amenință Iranul

Aceste eforturi ar fi similare cu modul în care SUA și-a oferit asistența în aprilie, când Iranul a lansat un val de drone și rachete către Israel - marea majoritate a acestora fiind interceptate cu succes.

Citește și
programul nuclear al Iran
Iranul plănuiește să reia testarea detonatoarelor pentru bombe nucleare, susțin surse citate de Iran International

Nu a fost imediat clară amploarea atacului pe care SUA anticipează că Iranul îl va lansa împotriva Israelului de această dată.

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă declară acum pentru CBS, că SUA au indicii că Iranul se pregătește să „lanseze iminent un atac cu rachete balistice împotriva Israelului”.

„Un atac militar direct al Iranului împotriva Israelului va avea consecințe grave pentru Iran”, avertizează oficialul, adăugând că SUA sprijină „pregătirile defensive pentru apărarea Israelului împotriva acestui atac”, anunță BBC.

Știre în curs de actualizare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult