Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii vor desfășura rachete cu „echipament nuclear” ca răspuns la desfășurarea de arme americane în Germania

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, nu a exclus ca Moscova să poată desfășura rachete, inclusiv cele cu „echipament nuclear”, ca răspuns la desfășurarea de arme americane în Germania.

„Nu exclud nicio opțiune”, îl citează Interfax, spunând că Ryabkov nu a precizat unde și ce fel de rachete ar putea fi desfășurate.

Pe 11 iulie, Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor începe desfășurarea „sporadică” a armelor cu rază lungă de acțiune în Germania.

Unitățile de foc cu rază lungă de acțiune vor include rachete SM-6, rachete Tomahawk și arme hipersonice în curs de dezvoltare „cu o rază de acțiune semnificativ mai mare decât armele de foc de la sol actuale din Europa”, a declarat administrația americană într-un comunicat.

Ministerul rus de Externe a răspuns apoi că Moscova „fără nervi, fără emoții, va dezvolta, în primul rând, un răspuns militar la acest nou joc”.

Șeful Ministerului German al Apărării, Boris Pistorius, a remarcat ulterior că înțelege preocupările rezidenților germani din cauza planurilor de a desfășura rachete americane cu rază lungă de acțiune.

Dar Germania, în opinia sa, trebuie să „se apere cât mai bine posibil”.

Pentru prima dată de la Războiul Rece, sistemele de arme capabile să ajungă pe teritoriul Rusiei vor fi desfășurate pe teritoriul Germaniei, a menționat DW.

Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Rusia are un potențial de descurajare suficient în cazul desfășurării de rachete americane cu rază lungă de acțiune în Europa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult