Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, atacată, în premieră, de o armă fabricată în Ucraina. Cum arată temuta „Palyanytsia” | VIDEO

Ucraina afirmă că a folosit pentru prima dată împotriva Rusiei un sistem de arme dronă-rachetă de fabricație locală, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Astăzi a avut loc prima utilizare cu succes în luptă a noii noastre arme, o nouă clasă de arme, drona-rachetă ucraineană Palyanytsia”, a declarat Zelenski în timpul unui discurs pentru a sărbători Ziua Independenței țării, potrivit POLITICO.

Cuvântul Palyanytsia se referă la un tip de pâine rustică ucraineană, dar a căpătat și o semnificație simbolică deoarece, de la începutul războiului, a fost folosit ca un cod pentru a-i deosebi pe ucraineni de ruși din cauza pronunțării diferite a cuvântului.

„Aceasta este noua noastră metodă de răzbunare împotriva agresorului”, a spus Zelenski despre armă.

Oficialii au solicitat de mult timp companiilor de apărare occidentale să îi ajute să producă arme moderne în Ucraina, companii precum Rheinmetall din Germania și Nammo din Norvegia fiind deja de acord să facă acest lucru în ceea ce privește vehiculele blindate și muniția.

Citește și
Schimb de prizonieri
Rusia și Ucraina au făcut un schimb de câte 115 prizonieri fiecare. Țara care a intermediat înțelegerea

Armata ucraineană nu a publicat oficial detalii cu privire la specificațiile Palyanytsia, dar ministrul pentru industrii strategice al țării, practic șeful producției de armament din Ucraina, Oleksandr Kamyshin, a declarat sâmbătă că drona rachetă era o formă de proiectil de mare viteză cu țintă precisă.

„Avem drone de mortieră, drone de artilerie, iar acum, introducem o clasă complet nouă de arme - dronele de rachetă„, a declarat Kamyshin pe X. «Drona-rachetă» Palyanytsia” a fost utilizată cu succes astăzi, lovind o țintă militară în teritoriul temporar ocupat”.

Sâmbătă, autoritățile ruse au raportat o explozie masivă la un depozit de muniții din regiunea Voronej din țara vecină cu Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult