Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răzbunare mortală. O tânără afgană a ucis 2 talibani, după ce aceștia i-au omorât părinții

O adolescentă afgană a ajuns erou la ea acasă după ce a folosit un AK-47 pentru a împușca doi luptători talibani, care i-au ucis părinții.

Potrivit New York Post, care citează AFP, insurgenții talibani au luat cu asalt locuința lui Qamar Gul, o adolescentă dintr-un sat din provincia centrală Ghor, săptămâna trecută.

Tatăl ei era șeful satului și un susținător al Guvernului, potrivit șefului poliției locale, Habiburahman Malekzada. După ce soția sa s-a împotrivit, luptătorii talibani au ucis cuplul, în afara casei lor, potrivit lui Malekzada.

"Qamar Gul, care se afla în interiorul casei, a luat o armă AK-47 pe care familia o avea și i-a împușcat pe cei doi luptători talibani care i-au ucis părinții, după care i-au rănit pe alții", a declarat oficialul poliției pentru AFP.

Oficialii spun că Gul are între 14 și 16 ani, fiind ceva normal ca mulți afgani să nu-și cunoască vârsta exactă.

Citește și
soldat american
NY Times: Rusia a oferit recompense militanților afgani pentru a ucide militari americani

Ulterior, mai mulți alți luptători talibani au vrut să atace locuința, dar un grup de săteni și milițieni pro-guvernamentali au intervenit, forțându-i să se retragă.

De atunci, forțele de securitate afgane au mutat-o pe Gul și pe fratele ei mai mic într-un loc mai sigur, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provincial, Mohamed Aref Aber. În urma filmărilor, suporterii au inundat rețelele de socializare lăudând actul „eroic” al lui Gul.

O fotografie cu adolescenta, ținând o mitralieră în brațe, a devenit virală.

„Jos pălăria pentru curajul ei! Bine lucrat”, a scris Najiba Rahmi pe Facebook.

„Știm că părinții sunt de neînlocuit, însă răzbunarea îți va oferi o pace relativă”, a comentat și Mohamed Saleh.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult