Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răzbunare cruntă a Israelului după ce 12 copii au fost uciși de Hezbollah. Sunt morți și răniți în Liban

Doi oameni au fost ucişi şi trei răniţi, inclusiv un copil mic, într-un atac israelian cu dronă în afara oraşului Shaqra din sudul Libanului, a anunţat luni apărarea civilă libaneză, transmite Reuters.

Serviciile de salvare nu au precizat dacă cei ucişi erau militanţi sau civili.

A fost primul raid letal israelian asupra Libanului după atacul cu rachetă atribuit de Israel mişcării Hezbollah şi soldat, sâmbătă, cu 12 morţi, majoritatea adolescenţi şi copii, asupra unui teren de sport de pe Platoul Golan, teritoriu ocupat de Israel.

Hezbollah a negat că ar fi implicat în atacul de sâmbătă, care a stârnit temeri privind o escaladare şi apeluri din partea comunităţii internaţionale către cele două părţi de a da dovadă de reţinere.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat duminică seara guvernul premierului Benjamin Netanyahu să decidă "modalitatea şi momentul" unui răspuns.

Citește și
hezbollah
Războiul total dintre Israel și Hezbollah nu a fost niciodată mai aproape. Ce ar putea reduce această amenințare

Potrivit principalului ziar israelian, Yedioth Ahronoth, care a citat oficiali sub acoperirea anonimatului, răspunsul va fi "limitat, dar semnificativ", opţiunile mergând de la un atac restrâns, dar "fotogenic" asupra infrastructurii, inclusiv poduri, centrale electrice şi porturi, până la vizarea depozitelor de arme ale Hezbollah sau a liderilor de rang înalt ai mişcării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult