Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste violente în Franța, cu bombe incendiare şi fumigene. Care sunt solicitările oamenilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Paris, protestele pașnice au tot mai des un epilog violent. Marți după-amiază, în timp ce angajații din sistemul sanitar cereau salarii mai bune şi investiţii în spitale, pe o stradă alăturată, grupuri de indivizi mascaţi s-au încăierat cu poliția.

Scene violente au avut loc lângă Domul Invalizilor. Bombele incendiare şi fumigenele au zburat în toate părţile, cel puţin o maşină a fost răsturnată şi o barieră incendiată.

Medici, asistente şi infirmieri au ieşit în stradă pentru a cere mărirea salariilor - promisă înainte de pandemie. Oamenii solicită şi investiţii în spitalele de stat.

Manifestaţii asemănătoare au avut loc şi în Marsilia. Organizatorii protestului au criticat politica de austeritate a Guvernului, care urmărea închiderea spitalelor şi restructurări înainte de apariţia noului virus.

O situaţie tensionată este şi în oraşul Dijon din estul Franţei. Acolo, membri ai comunităţii cecene s-au adunat pentru a-l răzbuna pe un minor bătut de o bandă rivală.

Citește și
mallorca
Vacanță test cu turiști germani în Spania. Ce măsuri de relaxare au introdus țările din vestul Europei

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, iar de atunci violentzele între cele două grupări nu mai contenesc. Sunt incendiate maşini şi pubele, iar pe străzi domneşte haosul. Guvernul francez a trimis întăriri ale poliţiei în zonă, iar ministrul de Interne a promis un "răspuns ferm" dacă atacurile nu vor înceta curând.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult