Proteste violente în Franța, cu bombe incendiare şi fumigene. Care sunt solicitările oamenilor

Ultima actualizare: 17-06-2020 11:19

În Paris, protestele pașnice au tot mai des un epilog violent. Marți după-amiază, în timp ce angajații din sistemul sanitar cereau salarii mai bune şi investiţii în spitale, pe o stradă alăturată, grupuri de indivizi mascaţi s-au încăierat cu poliția.

Scene violente au avut loc lângă Domul Invalizilor. Bombele incendiare şi fumigenele au zburat în toate părţile, cel puţin o maşină a fost răsturnată şi o barieră incendiată.

Medici, asistente şi infirmieri au ieşit în stradă pentru a cere mărirea salariilor - promisă înainte de pandemie. Oamenii solicită şi investiţii în spitalele de stat.

Manifestaţii asemănătoare au avut loc şi în Marsilia. Organizatorii protestului au criticat politica de austeritate a Guvernului, care urmărea închiderea spitalelor şi restructurări înainte de apariţia noului virus.

O situaţie tensionată este şi în oraşul Dijon din estul Franţei. Acolo, membri ai comunităţii cecene s-au adunat pentru a-l răzbuna pe un minor bătut de o bandă rivală.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, iar de atunci violentzele între cele două grupări nu mai contenesc. Sunt incendiate maşini şi pubele, iar pe străzi domneşte haosul. Guvernul francez a trimis întăriri ale poliţiei în zonă, iar ministrul de Interne a promis un "răspuns ferm" dacă atacurile nu vor înceta curând.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO