Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste în Israel. Mai mulți soldați, arestați pentru agresarea sexuală a unui deţinut palestinian | GALERIE FOTO

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a condamnat cu fermitate protestele violente care au izbucnit luni în Israel după ce soldaţi de la o bază militară au fost arestaţi de poliţie sub acuzaţia că au abuzat sexual un deţinut palestinian.

Demonstranţii au pătruns în penitenciarul Sde Teiman din apropiere de oraşul Beer Sheva, unde nouă soldaţi au fost reţinuţi luni de poliţia militară, în urma spitalizării unui deţinut palestinian care ar fi suferit agresiuni sexuale grave.

Alte proteste au avut loc în alte locaţii, inclusiv la baza militară Beit Lid din centrul Israelului.

Într-o scrisoare către premierul israelian Benjamin Netanyahu, Gallant a scris că protestele reprezintă „o ameninţare gravă pentru securitatea statului".

Ministrul apărării i-a cerut de asemenea lui Netanyahu „să ia măsuri ferme împotriva membrilor coaliţiei care au fost implicaţi în proteste".

Citește și
atac israel
„Vor plăti!”. Tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu. Israelul acuză Iranul că a oferit racheta care a ucis 12 copii

De asemenea, el a cerut deschiderea unei investigaţii care să stabilească dacă ministrul de extremă dreapta Itamar Ben-Gvir a împiedicat în mod deliberat ca forţele de poliţie să ia măsuri împotriva autorilor violenţelor.

În condiţiile în care liderii politici au condamnat dur demonstraţiile, media israeliene au relatat că armata plănuieşte să desfăşoare trei batalioane pentru a preveni noi proteste.

În timpul unei vizite la baza militară Beit Lid, şeful statului major israelian Herzi Halevi a declarat că tentativele demonstranţilor de a pătrunde în unităţi militare sunt la limita anarhiei şi vor fi tratate ca un comportament infracţional.

Protestele fac rău armatei, securităţii de stat şi efortului de război, a adăugat Halevi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult