Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul weekend fără restricții în Danemarca. Danezii au petrecut până în zori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este primul weekend fără restricţii sanitare în Danemarca. Țara nordică a eliminat toate măsurile anti-pandemie, deşi în ultimele 24 de ore aproape 40.000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus.

Noi schimbări au fost anunţate şi în Lituania. Acolo, autorităţile au hotărât să renunţe la folosirea certificatului de vaccinare anti-COVID în spaţiile publice.

Danezii petrecăreți au putut să iasă din nou în oraș fără a fi nevoiți să se confrunte cu restricții. Într-un club, petrecerea a continuat după miezul nopţii, fără a fi necesară putarea măştii de protecţie sau prezentarea certificatului verde de vaccinare anti-COVID.

Viaţa de noapte a fost interzisă în Danemarca în ultimele 21 de luni. De acum, ringul de dans e deschis până în zorii zilei, spre bucuria tinerilor.

„Oaspeții pe care i-am primit înapoi sunt oameni fericiți. Mi-au spus că le-a fost dor să fie aici. Printre ei sunt şi tineri care au împlinit 18 ani în ultimii doi ani și care nu au putut să se distreze în oraș așa cum trebuie, dar acum pot şi sunt tare entuziasmaţi”, a declarat managerul unui club.

Citește și
mall
DOCUMENT. CNSU propune acces fără certificat Covid în supermarketurile din mall

„Am fost în izolare din cauza coronavirusului, ba din pricina cazurilor de infectare de la şcoala, ba din alte motive, dar acum e plăcut să revenim la viaţa de dinainte”, spune un student.

Noua relaxare din Danemarca este sărbătorită şi printr-un festival al luminii. Până la sfârşitul acestei luni, zeci de clădiri simbol şi atracţii turistice din Copenhaga vor străluci pe timpul nopţii.

Se schimbă regulile şi în Lituania. Începând de sâmbătă, locuitorii nu mai trebuie să prezinte certificatele digitale Covid pentru a avea acces la magazine, servicii personale, restaurante și locuri de divertisment.

Însă guvernul a introdus restricții suplimentare. Magazinele sunt obligate să ofere 15 metri pătrați de spațiu pentru fiecare vizitator sau să-i servească pe clienţi pe rând, dacă cerința legată de spațiu nu poate fi îndeplinită.

Pe cealaltă parte a Atlanticului, în Canada, sute de demonstranţi s-au adunat în centrul oraşului Toronto pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie anti-COVID şi a altor restricţii sanitare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult