Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pe cine susțin Rusia și Iran în campania prezidențială din SUA. Preferințele sunt total diferite

Oficialii serviciilor de informații americane au declarat că Rusia, Iranul și China continuă să fie responsabile pentru majoritatea încercărilor de a influența alegătorii americani.

Conform unui document, niciuna dintre aceste țări nu și-a schimbat obiectivele.

În același timp, după cum au remarcat serviciile de informații americane, Rusia și Iranul au preferințe diferite pentru câștigătorul alegerilor prezidențiale.

Rusia, în special, continuă să desfășoare campanii de influență menite să îmbunătățească șansele fostului președinte american Donald Trump și încearcă, de asemenea, să afecteze campania vicepreședintelui Kamala Harris.

China nu a intervenit „deocamdată” în campania prezidențială din SUA

De partea cealaltă, eforturile Iranului continuă să se concentreze pe sprijinirea lui Harris prin prejudicierea lui Trump, după cum demonstrează operațiunea de piratare și scurgere de informații împotriva campaniei Trump, care a implicat trei agenți care lucrează pentru Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, notează Ukrainska Pravda.

Citește și
donald trump kamala harris
BBC: Trump şi Harris sunt la egalitate în sondaje. Ar mai putea o surpriză de ultim moment să schimbe jocul politic?

Serviciile de informații americane au subliniat că „deocamdată” China nu a intervenit în campania prezidențială din SUA, concentrându-se în schimb pe convingerea alegătorilor americani să respingă candidații locali și de stat care sunt considerați ca fiind dăunători intereselor Beijingului, în special cei care își exprimă sprijinul pentru Taiwan.

În plus, Rusia și Cuba s-au alăturat Chinei în vizarea alegerilor congresionale, statale și locale, mai notează sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult