Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru alpinişti sunt blocaţi pe Mont Blanc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Căutările a patru alpinişti italieni şi coreeni, care au rămas blocaţi începând de sâmbătă seară în apropierea vârfului Mont Blanc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, au continuat duminică, au anunţat serviciile de urgenţă, citate de AFP.  

„Am fost alertaţi sâmbătă, în a doua parte a după-amiezii, cu privire la trei grupuri de persoane în corzi, blocate nu departe de vârful Mont-Blanc, în condiţii meteorologice foarte nefavorabile", a declarat duminică pentru AFP Plutonul de Jandarmerie Montană (PGHM) a oraşului Chamonix.

Două dintre persoane, de origine coreeană, erau prinse individual în corzi, iar ceilalţi doi alpinişti, italieni, erau prinşi în aceeaşi coardă.

Pentru salvarea lor au fost mobilizate resurse importante, care au permis recuperarea celor doi coreeni, duminică dimineaţă, la o altitudine de 4.100 de metri, nu departe de pasul Brenva, a precizat PGHM.

Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice i-a împiedicat pe salvatori să ia legătura cu ceilalţi doi alpinişti, care erau încă daţi dispăruţi duminică seara, în jurul orei 18:00.

Citește și
Bossons
Comoara găsită de un alpinist pe un gheţar de pe Mont Blanc, vândută la licitație. Câți bani a dat cumpărătorul

„Suntem pregătiţi să intervenim cât mai curând posibil", a dat asigurări PGHM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult