Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa și-a oferit solidaritatea cu oamenii din Orientul Mijlociu și condamnă „logica zadarnică a războiului”

Papa și-a folosit predica de la Liturghia de la miezul nopții pentru a-și oferi solidaritatea cu oamenii din Orientul Mijlociu - și pentru a condamna „logica zadarnică a războiului”, scrie Sky News.

Papa Francis le-a spus celor 6.500 de oameni din Bazilica Sf. Petru: „Inimile noastre sunt în Betleem, unde Prințul Păcii este încă o dată respins de logica zadarnică a războiului”.

El a adăugat că „ciocnirea armelor de astăzi” îl împiedică pe Isus să „găsească loc în lume”.

Chiar în Betleem, Liturghia a fost ținută de creștinii palestinieni care au reflectat asupra războiului din jurul lor în Israel și Gaza.

Nașterea Domnului tradițională din Piața Manger a fost, de asemenea, înconjurată de moloz și sârmă ghimpată.

În Vatican, amintind că Isus s-a născut în timpul unui recensământ menit să întărească puterea regelui David, pontiful „căutarea puterii lumești, a faimei și a gloriei, care măsoară totul în termeni de succes, rezultate, numere și cifre, o lume obsedată de realizare”.

În schimb, Isus a intrat în lume cu umilință. „Aici, nu vedem un Dumnezeu al mâniei și al pedepsei, ci pe Dumnezeul milei, care ia trup și intră în lume în slăbiciune”, a spus el.

O zeitate păgână este legată de „putere, succes lumesc și idolatrie a consumismului”, a spus Papa.

„Dumnezeu, pe de altă parte, nu flutură nicio dorință magică; nu este un zeu al comerțului care promite totul dintr-o dată. El nu ne salvează apăsând un buton, ci se apropie de noi, pentru a ne schimba lumea din interior. "

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult