Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc, apariție în scaunul cu rotile. Suveranul Pontif a mers în afara Vaticanului și a transmis un mesaj de pace

Your browser doesn't support HTML5 video.

Papa Francisc a făcut, sâmbătă, o vizită în afara Vaticanului. Suveranul Pontif a participat la un eveniment dedicat păcii, în orașul Verona.

S-a întâlnit cu mii de activiști și chiar i-a îmbrățișat pe doi dintre ei, unul israelian și un altul palestinian.

Papa Francisc a fost întâmpinat de o mulțime uriașă de credincioși la vizita sa pastorală în Verona, unde a participat la un eveniment dedicat rugăciunii în lume.

Suveranul Pontif a ridicat un steag al păcii, în aplauzele celor prezenți în amfiteatrul antic din orașul italian.

Papa i-a îmbrățișat călduros pe activistul israelian pentru pace Maoz Inon, dar și pe cel palestinian Aziz Sarah, veniți să primească binecuvântarea sfântului părinte, un semn că ruptura dintre cele două popoare poate fi reparată.

Papa Francisc: "Voi, țesători ai dialogului în Țara Sfântă, cereți-le liderilor lumii să vă asculte vocea și să vă implice în procesele de negociere, astfel încât înțelegerile să ia naștere din realități și nu din ideologii".

Citește și
papa francisc
Papa Francisc a mers la închisoare, în prima sa deplasare în afara Romei din ultimele 7 luni. Pe cine a vizitat

În timpul vizitei sale în orașul lui Romeo și al Julietei, Papa a stat de vorbă cu mai mulți clerici în basilica Sfântului Zeno, dar și cu tinerii și copiii din oraș.

Jacopo Dal Ben, localnic: "(Ne-a adus) un mesaj de pace, cu siguranță. De pace, de fraternitate, o cale de a pune capăt războaielor. Avem nevoie de vorbele Papei, care ne poate ajuta cu certitudine în aceste timpuri ale războiului".

La finalul vizitei, Suveranul Pontif a ajuns la o închisoare din Verona, unde a cerut condiții mai bune pentru deținuți. A fost aplaudat de o parte dintre cei aproape 600 de condamnați. La final, unii dintre ei au luat masa cu Papa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult