Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie a fost condamnată la închisoare după ce și-a vândut fiica spre căsătorie. Ulterior tânăra a fost ucisă de soț

O femeie din Australia a fost condamnată la închisoare după ce și-a forțat fiica să se căsătorească, iar tânăra de 21 de ani a fost ulterior ucisă de soț.

Sakina Muhammad Jan, care are peste 40 de ani, a fost găsită vinovată pentru faptul că a constrâns-o pe fiica sa, Ruqia Haidari, să se căsătorească cu Mohammad Ali Halimi, în vârstă de 26 de ani, în 2019, în schimbul unei sume de bani, scrie BBC.

La șase săptămâni după nuntă, bărbatul și-a ucis soția - o crimă pentru care vas ta după gratii tot restul vieții.

Luni, mama tinerei - care a pledat nevinovată - a fost condamnată la cel puțin un an de închisoare, pentru ceea ce un judecător a numit „presiunea intolerabilă” pe care a exercitat-o ​​asupra fiicei sale.

Citește și
Sotie Barbat
Șocul trăit de un bărbat care a aflat după căsătorie că „soția” lui este bărbat. Cum a descoperit că nu este femeie

Legile privind căsătoriile forțate au fost introduse în Australia în 2013 și presupun o pedeapsă maximă de șapte ani de închisoare. Sunt mai multe dosare pe rol, dar femeia este prima persoană condamnată pentru infracțiune.

Tânăra de 21 de ani a fost forțată pentru prima dată să se căsătorească religios neoficial la vârsta de 15 ani - o uniune care s-a încheiat după doi ani - și nu a vrut să se căsătorească din nou până la 27 sau 28 de ani.

„Ea a vrut să urmeze studiile și să obțină un loc de muncă”, a spus judecătorul Fran Dalziel în observațiile sale privind sentința.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult