Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Apărării al Marii Britanii, acuzat că a permis dezvoltarea unei culturi sexiste şi de hărţuire a femeilor

Ministrul Apărării al Marii Britanii este acuzat de 60 dintre funcţionarele sale de rang înalt că a lăsat să se dezvolte în interiorul său o cultură „toxică”.  

Ministrul Apărării al Marii Britanii mai este acuzat și de hărţuire împotriva femeilor din partea colegilor lor bărbaţi, scrie vineri The Guardian, preluat de AFP.

Într-o scrisoare trimisă conducerii şi dezvăluită de cotidianul britanic, aceste femei afirmă că 'munca (lor) de zi cu zi (la minister) este îngreunată de comportamente ce sunt considerate toxice şi nepotrivite în viaţa publică, dar sunt tolerate în interiorul Ministerului Apărării'.

'Suntem supuse unui limbaj dispreţuitor, suntem victime ale unor atenţii nedorite şi ale hărţuirii sexuale, mai ales ale privirilor intruzive, comentariilor de natură sexuală şi remarcilor necontenite despre ţinutele noastre vestimentare, aspectul nostru sau parfumul nostru', scriu semnatarele.

Ministerul a dat asigurări că acţionează 'pentru a rezolva problemele profund preocupante ridicate' de această scrisoare.

Citește și
incendiu
„Tot ce am văzut a fost foc”. Un bărbat a rămas fără soție și cei trei copii, după ce casa lor a fost mistuită de un incendiu

'Nicio femeie nu ar trebui să se simtă în pericol în Ministerul Apărării, iar aceste comportamente nu vor fi tolerate', a adăugat instituţia.

Sindicatul FDA al funcţionarilor publici a cerut 'o anchetă imediată cu privire la aceste acuzaţii'.

'Relatările experienţelor trăite de aceste femei sunt profund îngrijorătoare. Oricine are dreptul să fie tratat cu demnitate şi respect la locul de muncă', a reacţionat sindicatul pe platforma X (ex-Twitter).

Potrivit semnatarelor scrisorii, problemele semnalate nu sunt de domeniul trecutului, ci 'actuale'. Ele mai spun că plângeri şi rapoarte pe acest subiecte 'în general au fost mai degrabă minimalizate decât ascultate'.

Ministerul Apărării nu este prima instituţie publică din Marea Britanie confruntată cu acest fel de acuzaţii în ultimii ani.

Poliţia londoneză, serviciul de pompieri, dar şi parlamentul au fost acuzate că au lăsat să prospere o cultură sexistă şi acte de hărţuire morală sau sexuală împotriva femeilor.

În sectorul privat, principala asociaţie patronală, CBI, a fost de asemenea zguduită în primăvara trecută de acuzaţii de agresiuni sexuale, inclusiv două violuri. Directorul său a fost demis şi numeroşi membri au părăsit organizaţia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult