Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kremlinul dă asigurări că „nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a lui Navalnîi

Kremlinul dă asigurări că „nu va lua în considerare” cereri occidentale de eliberare a principalului opozant rus Aleksei Navalnîi şi se declară „îngrijorat” de îndemnurile acestuia la manifestaţii în masă „ilegale” în Rusia, relatează AFP.

 

„Este un caz întru totul intern, iar noi nu vom permite nimănui să se amestece în el”, a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Peskov denunţă, de asemenea, „îndemnuri îngrijorătoare” ale lui Navalnîi, arestat la întoarcerea sa în Rusia, duminică, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu Noviciok de care-l acuză pe Vladimir Putin, la manifestaţii în masă împotriva plasării sale în detenţie.

Un tribunal rus a dispus luni plasarea în detenţie a opozantului rus Aleksei Navalnîi pe o peroadă de 30 de zile, începând de la data controversatei sale arestări, duminică, de către serviciul penitenciar rus (FSIN), la sosirea sa la Moscova.

Citește și
Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi a fost arestat pentru 30 de zile. Îi îndeamnă pe ruși să iasă în stradă

Serviciile penitenciare ruseşti l-au arestat duminică pe Aleksei Navalnîi, căruia îi reproşează că a încălcat condiţiile unei pedepse cu închisoarea, cu suspendare, din 2014.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult