Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kim Jong-un a sărit în ajutorul lui Putin. Coreea de Nord a trimis în Rusia peste 13.000 de containere cu arme, anunță Seulul

Coreea de Nord a trimis peste 13.000 de containere suspectate că transportă arme în Rusia de la mijlocul anului 2022, pe fondul aprofundării relațiilor militare bilaterale.  

Informația a fost dezvăluită, marți, de un parlamentar din Coreea de Sud, care a citat un raport al serviciilor de informații militare.

Coreea de Nord a livrat transporturile care ar putea conține peste 6 milioane de proiectile de artilerie de 152 de milimetri prin portul său estic Najin într-un interval de aproximativ doi ani, conform unui raport al Agenției de Informații a Apărării, prezentat de Kang Dae-sik, parlamentar din partea Partidului Puterii Poporului.

Armata a urmărit semnele că Nordul transferă arme către Rusia încă de la izbucnirea războiului din Ucraina, în februarie 2022, scrie agenția sud-coreeană Yonhap.

„Pentru a se pregăti pentru un război prelungit în Ucraina, Rusia a luat măsuri pentru a oficializa Coreea de Nord ca bază de aprovizionare cu arme și cu muniție”, a precizat agenția.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski va prezenta Statelor Unite un plan pentru a pune capăt războiului cu Rusia. Care este punctul principal

Cea mai recentă cifră marchează o creștere de două ori față de februarie, când ministrul Apărării, Shin Won-sik, a declarat reporterilor că Nordul a trimis aproximativ 6.700 de containere în Rusia.

Agenția a anunțat că Statele Unite și Coreea de Sud monitorizează posibilitatea ca rachete nord-coreene să fie trimise în Rusia, după ce rachete rusești lansate în Ucraina au prezentat „caracteristici ale rachetelor nord-coreene”, potrivit lui Kang.

Armata suspectează că Nordul ar fi putut furniza Rusiei cartușe de artilerie de 122 mm, rachete antiaeriene mobile și rachete antitanc, printre alte arme.

În schimbul sprijinului armat al Coreei de Nord, Rusia este suspectată că oferă asistență tehnologică pentru programele de rachete și sateliți spion ale Coreei de Nord, a transmis Agenției de Informații a Apărării din Coreea de Sud, referindu-se la vizita liderului nord-coreean, Kim Jong-un, într-un port spațial rusesc în septembrie, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult