Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kamala Harris: „Ce a făcut Joe Biden în ultimii 3 ani este fără egal în istoria modernă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kamala Harris a avut prima apariție publică, după ce Joe Biden a anunțat că o susține pentru nominalizarea democrată la președinție.  

De la Casa Albă, vicepreședinta Statelor Unite i-a adus cuvinte de laudă liderului american. La sediul său de campanie din Delaware, a transmis susținătorilor că „o să câștigăm”.

În timpul discursul plin de energie a intervenit și Biden, prin telefon. Între timp, tot mai mulți democrați se aliniază în spatele Kamalei Harris pentru a-l înfrunta pe Donald Trump.

În ultimele 24 de ore, s-au strâns 81 de milioane de dolari, din donații, pentru campania electorală a lui Harris. Este o cifră record, neatinsă vreodată de niciun alt candidat într-un interval atât de scurt.

Cu toate acestea, desemnarea ei nu este deocamdată o certitudine, urmând să fie confirmată, ori contestată la Convenția Partidului Democrat de luna viitoare.

Citește și
Kamala Harris
Kamala Harris, primul discurs după retragerea lui Joe Biden din cursa electorală. Ce a spus despre președintele SUA

Kamala Harris, vicepreședinta SUA: „Ceea ce a făcut Joe Biden în ultimii 3 ani este fără egal în istoria modernă. Într-un singur mandat... Da, poți să râzi... Într-un singur mandat, el are deja mai multe realizări decât alți președinți care au avut două mandate. În fiecare zi, președintele nostru, Joe Biden, luptă pentru poporul american și suntem profund recunoscători pentru ce a făcut în slujba națiunii noastre. ” Kamala Harris a vorbit în fața susținătorilor adunați pe peluza de Sud a Casei Albe la un eveniment sportiv. Activitatea a fost programată dinainte ca Joe Biden să-și anunțe retragerea din cursa electorală. Kamala Harris, vicepreședinta SUA: „Președintele nostru, Joe Biden, și-a dorit să fie aici astăzi. Se simte mult mai bine și se recuperează rapid (de COVID) și așteaptă cu nerăbdare să revină în activitate.” „Nu există nimic să nu putem face, dacă îl facem împreună. Mi-am dedicat președinția pentru a demonstra asta, și voi continua să o fac astăzi, mâine și în fiecare zi în care am onoarea de a fi președintele vostru”, a transmis Joe Biden într-o nouă postare pe platforma „X”.

Michael Yoshida, corespondent CNN: „Sprijinul pentru vicepreședinta Kamala Harris ca viitor candidat democrat la președinție este în creștere. Sute de delegați democrați, precum și lideri ai partidului o susțin." Printre ei se află și Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților, o voce influentă în partidul democrat. Însă, fostul lider american Barack Obama nu și-a exprimat momentan preferința. Totuși, strategii democrați se tem că alegerea unui alt candidat ar duce la un efect de respingere în rândul alegătorilor afro-americani și de sex feminin, două grupuri demografice cheie pentru orice victorie a partidului. Harris are nevoie de sprijinul a 1.969 din cei 3.936 de delegați democrați pentru a-și asigura nominalizarea la convenția din august.

Chiar dacă a anunțat că nu mai candidează, Joe Biden rămâne președintele Statelor Unite până în ianuarie. Izolat în reședința sa din Delaware, unde se recuperează după ce a fost infectat cu COVID, liderul american continuă să își îndeplinească toate îndatoririle prezidențiale. Medicul său personal a precizat că simptomele bolii au dispărut „aproape complet”. Săptămâna aceasta, șeful de la Casa Albă are pe agendă programate o serie de evenimente, printre care o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult