Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hamas a anunţat că a eliberat două femei din motive umanitare

Hamas a eliberat două femei din motive umanitare şi ca răspuns la o mediere a Qatarului şi Egiptului pentru situaţia ostaticilor, potrivit unei declaraţii făcute de Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al braţului armat al mişcării.

"Am decis să le eliberăm din motive umanitare şi din motive de sănătate precară... În ciuda acestui fapt, inamicul a refuzat să le primească vinerea trecută", se arată în declaraţia postată pe Telegram, relatează Reuters.

Cele două ostatice eliberate au sosit luni seara în punctul de trecerea frontierei de la Rafah, din Fâşia Gaza în Egipt, anunţă postul de televiziune Extra News, apropiat autorităţilor egiptene, relatează AFP.

Comitetul Internaţional a Crucii Roşii (CICR) a confirmat că a facilitat eliberarea celor două ostatice.

Presa israeliană dezvăluie identitatea celor două femei, octogenare, din kibuţul Nir Oz. Este vorba despre Yocheved Lifshitz şi Nourit Kuper, luate ostatice împreună cu soţii lor, în atacul sângeros al Hamas la 7 octombrie. 

Preşedintele american Joe Biden a subliniat luni seara că un armistiţiu în Fâşia gaza nu poate fi evocat înainte de eliberarea tuturor ostaticilor.

Peste 220 de ostatici israelieni, străini sau cu dublă cetăţenie identificaţi de Israel au fost duşi în Gaza de combatanţi ai Hamas în timpul unui atac sângeros fără precedent lansat pe 7 octombrie, care a declanşat un război, Israelul bombardând de atunci Fâşia Gaza pentru a "anihila" mişcarea islamistă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult