Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grav accident în Pakistan. 17 pelerini au murit şi 41 au fost răniţi, după ce camionul în care se aflau a căzut în prăpastie

Şaptesprezece pelerini au murit şi 41 au fost răniţi miercuri seara, după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat într-o prăpastie.  

Ei mergeau spre un sanctuar pentru sărbătoarea Aid el-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, au anunţat joi responsabili locali pentru AFP.

„Camionul se deplasa prea repede şi şoferul a pierdut controlul la un viraj", miercuri seara, a explicat Mounir Ahmed, un responsabil al regiunii Balucistan.

„Accidentul a avut loc la 170 de km de Hub", un oraş din sudul Pakistanului, într-o zonă cu acces dificil, iar răniţii au fost transferaţi apoi la Karachi, mai la sud, pe coastă.

Doctorul Shaukat Jalibani, un responsabil al principalului spital din Hub, a declarat pentru AFP că „cel puţin 17 trupuri au fost duse la morgă". „Peste 40 de oameni au fost rănite în accident şi majoritatea au fost transferaţi la Karachi", a adăugat el.

Citește și
Politia de frontiera
Ce au găsit autoritățile în portbagajul unei maşini verificate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Aceşti pasageri erau „pelerini plecaţi din regiunea Sindh spre mormântul lui Shah Noorani la Hub", a detaliat Ahmed.

În fiecare an, acest sanctuar este vizitat de pelerini cu ocazia sărbătorii Aid el-Fitr, ce marchează sfârşitul Ramadanului, celebrările începând de miercuri în acest an.

Mortalitatea pe drumurile din Pakistan este extrem de ridicată, cauzată de şoselele în stare proastă, o reglementare laxă şi condiţiile periculoase.

Autobuze şi camioane ce transportă pasageri sunt adesea pline până la refuz şi portul centurii de siguranţă nu este un reflex răspândit. Accidentele auto ce implică un singur vehicul sunt frecvente.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult