Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Giorgia Meloni rupe tăcerea în legătură cu declaraţiile antisemite ale unor membri ai mişcării de tineret a partidului său

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni a condamnat vineri declaraţiile antisemite şi rasiste făcute de membri ai mişcării de tineret a partidului său, Fraţii Italiei, într-un reportaj realizat cu camera ascunsă, relatează AFP.

În ancheta realizată de unitatea de investigaţii Backstair a ziarului online Fanpage, activişti ai Gioventu Nazionale, aripa de tineret a partidului lui Meloni, Fratelli d'Italia (Fraţii Italiei, FdI), o formaţiune de extremă dreaptă co-fondată de Giorgia Meloni în 2012, au făcut declaraţii jignitoare la adresa evreilor şi a persoanelor de culoare. Alţii scandează sloganul nazist "Sieg Heil" sau "Duce, Duce, Duce" cu referire la dictatorul fascist Benito Mussolini. Doi lideri ai mişcării şi-au dat demisia, iar aceste dezvăluiri au stârnit indignarea unei părţi a clasei politice, însă Giorgia Meloni nu a făcut declaraţii în acest sens, până la publicarea, joi, a celei de-a doua părţi a anchetei, în care activiştii o batjocoresc pe Ester Mieli, senatoare FdI şi fostă purtătoare de cuvânt a comunităţii evreieşti din Roma. "Oricine îşi exprimă idei rasiste, antisemite sau nostalgice a greşit casa, pentru că aceste idei sunt incompatibile cu Fratelli d'Italia", a declarat Meloni pentru presa italiană în marja summitului UE de la Bruxelles. "Nu există ambiguitate din partea mea în legătură cu acest subiect", a adăugat ea, înainte de a-i critica pe jurnalişti: "De ce, în cei 75 de ani de istorie ai Republicii, nimeni nu s-a infiltrat într-un partid politic, filmând în secret reuniunile acestuia? Pentru că acestea sunt metodele unui regim" autoritar, a mai spus ea. "Acesta este jurnalism sub acoperire", i-a replicat un reporter al Fanpage. În adolescenţă, Giorgia Meloni a fost membră în aripa de tineret a Mişcării Sociale Italiene (MSI), formată de susţinătorii lui Mussolini după cel de-al Doilea Război Mondial. Cel mai de dreapta lider din Italia din 1945, ea a încercat să se distanţeze de moştenirea partidului său, fără a renunţa complet la aceasta. Ea a păstrat în special flacăra tricoloră în logo-ul partidului, care a fost inspirată de francezul Jean-Marie Le Pen la crearea Frontului său Naţional în 1972.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult