Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gigantul petrolier BP anunță că iese din acționariatul Rosneft, o mutare care îl costă 25 de miliarde de dolari

Gigantul petrolier BP, una dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, va ieși din acționariatul Rosneft, o mutare care îl va costa 25 de miliarde de dolari. Oficialii BP s-au arătat ”profund șocați și întristați” de războiul din Ucraina.  

Pe măsură ce afacerile britanice se confruntă cu presiuni de a se dezlega de legăturile ruse după invazia Ucrainei, una dintre cele mai mari companii britanice, BP, a declarat duminică că a decis să renunțe la pachetul de 19,75% din gigantul petrolier rus Rosneft, scrie The Guardian.

Este o mișcare semnificativă care ar putea costa compania până la 25 de miliarde de dolari, potrivit cifrelor din propria sa declarație.

Directorul executiv al BP, Bernard Looney, care va demisiona din consiliul de administrație al Rosneft împreună cu Bob Dudley, fostul director executiv, a declarat că invazia „ne-a făcut să regândim fundamental poziția BP față de Rosneft”.

BP operează în Rusia de peste 30 de ani

El a spus că a fost „profund șocat și întristat” de situație. BP deține aproape o cincime din gigantul petrolier din 2013, care reprezentă jumătate din rezervele terestre de petrol pe care le avea BP.

Președintele BP, Helge Lund, a declarat: „Atacul Rusiei asupra Ucrainei este un act de agresiune care are consecințe tragice în întreaga regiune. BP operează în Rusia de peste 30 de ani, lucrând cu colegi ruși străluciți. Totuși, această acțiune militară reprezintă o schimbare fundamentală”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult