Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Françoise Hardy a murit la 80 de ani. A fost o cunoscută cântăreață franceză și muză a modei

Françoise Hardy, o vedetă a cântecului francez de renume internaţional, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat marţi seară fiul ei, Thomas Dutronc, pe reţelele de socializare.  

În clasamentul celor mai bune 200 de cântăreţe din toate timpurile, realizat de revista americană Rolling Stone în 2023, ea era singura reprezentantă din Franţa.

Cancerul a apărut în viaţa ei încă din 2004, luând mai multe forme şi făcându-i viaţa un coşmar. Cântăreaţa a mărturisit pentru Paris Match în 2023 că îşi dorea "să plece repede şi fără prea multe greutăţi, cum ar fi aceea de a nu mai putea respira".

Totul a început pentru artistă în 1962 cu succesul instantaneu - peste 2 milioane de exemplare vândute - "Tous les garçons et les filles", pe care l-a scris şi compus, o performanţă rară la acea vreme.

Citește și
rosia tricolora
Cercetătorii de la Buzău au creat roșia cherry tricoloră, care crește până la 5 metri. ”Această tomată este prețioasă”

Avea 18 ani pe atunci şi a fost primul ei disc. Françoise Hardy, o femeie plină de contradicţii, a pătruns în plin val yéyé, dar nu se potrivea cu adevărat etichetei.

În această perioadă lipsită de griji, versurile ei melancolice au ieşit în evidenţă: "Oui mais moi, je vais seul par les rues, l'âme en peine/oui mais moi, je vais seul, car personne ne m'aime".

În afară de acest succes, publicul îşi va aminti de vocea ei delicată, de cuplul pe care l-a format cu Jacques Dutronc (din uniunea lor s-a născut Thomas, care a devenit şi el cântăreţ ca şi părinţii săi).

Ea a fost, de asemenea, ambasadoarea eleganţei pop franceze şi internaţionale, un "ideal feminin" pentru Mick Jagger, o figură marcantă a lumii muzicale franceze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult