Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO. Mii de arme confiscate de Marina SUA au acoperit complet puntea unei nave de 173 de metri

Marina SUA și Paza de Coastă americană au confiscat mii de arme săptămâna trecută după ce au oprit oprirea unei nave de mici în apele internaționale ale Mării Arabiei, potrivit CNN.

Nava de război USS Monterey a oprit în data de 6 mai un vas dhow neînregistrat (un tip de barcă tradițională din zona Mării Roșii și a Oceanului Indian) în timpul unui control de rutină. O echipă a Gărzii de Coastă a găsit la bordul vasului mii de arme, care după ce au fost confiscate, au acoperit aproape complet puntea din spate a navei de război americane, de 173 de metri lungime. Transferul armelor a durat două zile.

Transportul ilegal de arme includea zeci de rachete rusești anti-tanc avansate, mii de puști de asalt chinezești și sute de mitraliere PKM, puști cu lunetă și lansatoare de grenade, a transmis Marina SUA într-un comunicat.

Încă nu este clar unde urma să ajungă armamentul, o anchetă în acest sens fiind în desfășurare. Transporturi de arme confiscate în ultima vreme de de Marina SUA în circumstanțe similare erau destinate rebelilor Houthi din Yemen, a declarat Lt. Ctd. Pete Pagano.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult